Jak moc se má důsledně dodržovat barevné označení sledu fází při rekonstrukci ?

<< < (4/5) > >>

Kamil Táborský:
Otázka sice není k tématu,ale neměl by vodič vedoucí do RD mít průřez v AL min.16mm2 ?
Nezdá se mi to jako 16mm2 ....ale možná mně klame zrak :)

Karel Vanek:
Citace: Kamil Táborský  27.06.2012, 21:25

Otázka sice není k tématu,ale neměl by vodič vedoucí do RD mít průřez v AL min.16mm2 ?

Je to opravdu 4x16.

Václav 3:
Jak již napsal kol. Polínek, ČEZ má v připojovacích podmínkách č-h-š (čehož jsem zastáncem i já jako pamětník fází černá-červená-modrá, nikomu to ale nevnucuji, kabely jsou dělané nyní jinak). Takže to dělali nějací utřinosové, kteří neznali zkoušečku pořadí fází. Přece než odpojím původní přívod do objektu někde na závitových pojistkách, tak si změřím pořadí a nový kabel zapojím stejně. Nemusím pak komutovat fáze v nožovkách ani v elměru.

Milan Hudec:
Citace: Kamil Táborský  27.06.2012, 21:25

PEN by měl mít "pořádný" průřez především za místem posledního přizemnění, požadavek normy nerespektující tuto skutečnost se mě zdá poněkud nedomyšlený.

Krýdl Petr:
Citace: Milan Hudec  27.06.2012, 16:21

Pouze bych připomněl, že tato norma je určena pro tvorbu norem následných a pořadí barev je uvedeno abecedně, takže bych zůstal u obvyklého hnědá, černá, šedá.

Souhlas, jenom mi nejde do hlavy jak se má zachovat montážník, nebo montážní fa na hranici regionu mezi E-ON a ČEZ, kdy jedna ves je tak a druhá ves je tak.
Já osobně to beru jako český folklór v připojovacích podmínkách jednotlivých společností.
E-ON jinak, ČEZ jinak PRE jinak. Co by se asi stalo kdyby ČR obsadil jeden distributor, docela by mne zajímalo, kdo by ze svých výsostných stanovisek ustoupil. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana