Mohu stávající jistič 21A nahradit jističem 25A i když hlavní jistič je 25A?
Mirek Vašák:
Firmy provádějící strojní omítání běžně požadují hl. jistič 32A a enrgetika s tím na tu chvíli, většinou nemá problém. A nenapadá mě jak si s tím poradí pokud jim nevyhovím.
IM:
Citace: Mirek Vašák 23.06.2012, 21:21
Firmy provádějící strojní omítání běžně požadují hl. jistič 32A a enrgetika s tím na tu chvíli, většinou nemá problém. A nenapadá mě jak si s tím poradí pokud jim nevyhovím.
Proč by měl zákazník řešit problém dodavatele a zasahovat kvůli tomu do své instalace? Ať si firma nechá v místě zřídit dočasnou přípojku nebo si vozí svůj agregát nebo si vystačí s tím co je. >:(
wil:
Jde o celkem běžnou praxi. Po domluvě s místním distributorem, se na 1-2 týdny vymění hlavní jistič za 32A a po ukončení prací se namontuje zpět například 25A jistič. Náklady na vše nese samozřejmě investor.
Pokud bych nechal řešení na prováděcí firmě, tak se nebojím, že by to nevyřešili (odmítnutí zakázky asi nehrozí) ale více náklady firma jistě připočte k ceně za práci na RD. Věřte, že tyto náklady většinou mnohonásobně překročí práci elektrikáře a 32A jistič.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Illek 25.06.2012, 00:16
Proč by měl zákazník řešit problém dodavatele a zasahovat kvůli tomu do své instalace? Ať si firma nechá v místě zřídit dočasnou přípojku nebo si vozí svůj agregát nebo si vystačí s tím co je. >:(
Už jsem viděl podmínky jisté firmy (celkem slušná, dobré jméno), která měla nabídku platící v případě když zákazník zajistí elektrickou energii v potřebném rozsahu, potřebné množství vody, vhodný prostor,...
A pak tam byly přibližné sumy o kolik bude zakázka navýšena, když s tím bude mít práci a náklady navíc stavební firma...
Mirek Vašák:
Mně přijde docela logické, že pokud chci něco od někoho udělat za určitých podmínek /cena/ mosím na druhou stranu vyhovět jeho rozumným požadavkům. Což konkrétně takováto výměna jističe je, nebo se musím připravit na to, že firma mi naúčtuje cenu několikanásobn ě vyšší. A u generátoru který je schopen takového výkonu si ani radši tu cifru nepředstavuji
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana