Mohu stávající jistič 21A nahradit jističem 25A i když hlavní jistič je 25A?

(1/3) > >>

Lojzik:
Mám hlavní 3fázový jistič o velikosti 25A ,  za ním je pro 3fázovou zásuvku 21A jistič, nyní mě má firma přijet opravovat střechu a požadují pro svůj přístroj jištění alespoň 23 A.

Mohu stávající jistič 21A nahradit jističem 25A i když hlavní jistič je taky 25A?

Vít Rotrekl:
 Nemáme křišťálovou kouli a proto nevíme, z jakého materiálu je vedení k zásuvce, jak je dlouhé, jak je uložené....
 Nicméně asi by to s největší pravděpodobnos tí neměl být problém... co se týče toho že bude mít zásuvka jištění jako dům, s tím asi nic nenaděláte. Už se to tu řešilo, že dosáhnout kvalitní selektivitu u rodinného domu je někde v oblasti sci-fi. Jediné co bude možná problém, tak je to, že když kvůli poruše na onom připojeném zařízení dojde k nějaké poruše (zkratu) tak pravděpodobně (pravděpodobnos t hraničící s jistotou) dojde i k vybavení hlavního jisitče.

František Janeček:
Jaký máte jistič u elektroměru je až druhořadé.Urču jící je jaký máte přívod k danné zásuvce, tedy jaký průřez kabelu a jak je uložen.Tím jističem jistíte totiž ten kabel k zásuvce a zásuvku samu.Tomu musí velikost jištění vyhovět,To, že by byl stejný jistič jako u elektroměru je věc podružná ,  protože ani jistič 21A není k jističi 25A selektivní.

Jirka Š. Svejkovský:
Řekněte jim, že vás to nezajímá, ať si poradí. Nebo si objednáte někoho jinýho. A oni si poradí.

Vít Rotrekl:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  23.06.2012, 20:27

Řekněte jim, že vás to nezajímá, ať si poradí. Nebo si objednáte někoho jinýho. A oni si poradí.

Já teda nevím, ale za mě říkám, že tohle není ten nelepší přístup. Nevím v jakém prostředí se Vy pohybujete, ale mě se tohle děje pořád a nemám s tím problém. Proč nevyhovět?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana