Je revizni zprava s "nepresnosti" platna ?
lachmex:
Dostala se mi do ruky revizni zprava na el. zarizeni (resp. instalaci), kde je mj. uveden obvod se spotrebicem, jisteny B10/1f a v revizi na spotrebic je uveden jm. proud zarizeni (pevne pripojeneho), ktery ma 12A a zaroven uvedene jisteni 10A.
Taktez spotrebice, ktere maji tlacitko nouzoveho zastaveni (total stop) nejsou v ramci revizni zpravy zohledneny - resp. nebyla (dle RZ) provedena funkcni zkouska.
A posledni, co mi neni jasne, je mereni izolacniho odporu u zarizeni (resp. stroje), kdy je u 240V zarizeni uvedeno - mereni izolacniho odporu 3x50MOhm a u 400V zarizeni taktez 3x50MOhm.
Jde mi o to, zdali takto vystavene revizni zpravy jsou platne, ci nikoliv.
Obe revizni zpravy vystavil ve stejny den jeden revizni technik a tedy dle meho nazoru, musel 'nepresnosti ci rozpor' hodnot zjist.
Vít Rotrekl:
Ad 1) Byla provdena revize na instalaci - obvod je jištěná jističem B10A/1 - pokud jsou v pořádku impedance, isolační stavy, uložení vodiče, průřez nevidím problém, proč by to mělo nebýt OK.
Provedena revize na spotřebič - spotřebič v pořádku, že má jmenovitý odběr 12A, no tak ať má. Revize se provádí kvůli zjištění stavu vzhledem k bezpečnosti před NDN. V tomto ohledu taky nevidím problém.
Že je to celkově nefunkční nemusí být problém RT.
Ad 2)
A byla provedena revize na spotřebičích nebo jen na pevné instalaci, která končí na přípojovací svorkovnici/vypínači/zásuvce? Pokud nebyl spotřebič součástí revize, tak proč by měla být prováděna funkční zkouška STOP tlačítek v rozvaděči?
Ad isolační szav - já nevím jak který kolega, ale já měřím a píšu podle počtu žil v kabelech
- 2 vodiče - XXMOhm
- 3 vodiče - 3x XXMOhm
- 4 vodiče - 6x XXMOhm
- 5 vodičů - 9x XXMohm
podle počtu měření na kabelu. Takže kolega se mohl upsat, nebo je tam jen třívodičový kabel.
Celkově vzato máme málo informací aby tu mohl někdo jednoznačně říct že je váš RT lajdák nebo ne. Vše se odvíjí od toho co je vyspecifikovan é v revizní zprávě, tedy přesně vymezený rozsah revizní zprávy.
Miloslav Zubal:
Já píšu u kabelu 5 vodičů - 10x XXMohm.
Pavel Ryšavý:
A nebylo by lepší obrátit se na dotyčného kolegu: hele Tondo tady ti to nesedí (popis problému) a normální člověk se bude snažit to opravit (chybu může udělat každý)
František Šohajda:
Citace
Taktez spotrebice, ktere maji tlacitko nouzoveho zastaveni (total stop) nejsou v ramci revizni zpravy zohledneny - resp. nebyla (dle RZ) provedena funkcni zkouska.
Pokud RT není seznámen se spotřebičem, raději ať napíše do RZ nebyla provedena ...to a to.....
Může nadělat více škody než užitku..!! (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana