Je revizni zprava s "nepresnosti" platna ?

<< < (2/3) > >>

Milan Karvánek:
Každá revizní zpráva vydaná RT je vždy platná, jen né vždy je revize zcela perfektně provedena a napsaná. Každý RT je za svůj podepsaný výtvor zodpovědný, takže pokud máte pochybnosti, začněte "reklamací" u dotyčného RT. Pokud neuspějete, nechte vypracovat konkurenční revizi a začněte problém řešit pomocí orgánů dozoru a právníků. Všechno ostatní jsou jen řeči.

Miroš Jan:
To : lachmex

Čemu říkáte spotřebiče, které mají tlačítko nouzového zastavení?
Respektive co si mám pod tímto pojmem představit?

Jan Alin:
Citace: lachmex  18.06.2012, 23:09

Dostala se mi do ruky revizni zprava na el. zarizeni (resp. instalaci),  kde je mj. uveden obvod se spotrebicem, jisteny B10/1f a v revizi na spotrebic je uveden jm. proud zarizeni (pevne pripojeneho),  ktery ma 12A a zaroven uvedene jisteni 10A.

Pokud zařízení takto jištěné funguje, není tam bezpečnostní problém který by bylo třeba nějak napadat.

Taktez spotrebice, ktere maji tlacitko nouzoveho zastaveni (total stop) nejsou v ramci revizni zpravy zohledneny - resp. nebyla (dle RZ) provedena funkcni zkouska.

Pokud je to revize instalace, tak končí připojením zařízení a funkční zkoušky daného zařízení se v rámci revize instalace většinou neprovádí pokud nejsou smluvně dohodnuty. Je ještě pár poctivých revizáků kteří to vyzkouší vždy a vlastně zadarmo i v rámci revize instalace pro klid duše, ale těch ubývá.

A posledni, co mi neni jasne, je mereni izolacniho odporu u zarizeni (resp. stroje),  kdy je u 240V zarizeni uvedeno - mereni izolacniho odporu 3x50MOhm a u 400V zarizeni taktez 3x50MOhm.

Klasický překlep od dob kdy funguje Ctrl+C a Ctrl+V. Zvláštní je že chyby takto způsobené na monitoru vidět nejsou ale vytištěné u zákazníka jako by je někdo přetáhl zvýrazňovačem.  :)

Jde mi o to, zdali takto vystavene revizni zpravy jsou platne, ci nikoliv.
Obe revizni zpravy vystavil ve stejny den jeden revizni technik a tedy dle meho nazoru, musel 'nepresnosti ci rozpor' hodnot zjist.

Revizní zprávy jsou platné.

Petr Doležal:
Citace: Jan Alin  20.06.2012, 07:38

Zvláštní je že chyby takto způsobené na monitoru vidět nejsou ale vytištěné u zákazníka jako by je někdo přetáhl zvýrazňovačem.  :)

Je to tak. Nezřídka jsem jednotlivé listy projektu tiskl až 3x. Jen to vyjelo z tiskárny a hned blbosti.

Jiří Schwarz:
Citace: Miloslav Zubal  19.06.2012, 03:47

Já píšu u kabelu 5 vodičů - 10x XXMohm.

U 5 vodičů dokážu naměřit 15 hodnot  ;)
10 mezi jednotlivými vodiči a 5 proti zemi...
Ale pokud tam není nějaký problém, zpravidla píši jednu hodnotu, tu nejnižší z naměřených.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana