Jak se chrání satelitní anténa?

<< < (2/5) > >>

František Šohajda:
Málo kdo ví, že parabola funguje výborně i na zemi....
Všichni ji dávají na střechu, na stožáry aby měli lepší příjem ! (doh)

Umístěná na zemi má mnohem méně problematickýc h míst s její ochranou !

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  01.12.2013, 13:17

Málo kdo ví, že parabola funguje výborně i na zemi....
Všichni ji dávají na střechu, na stožáry aby měli lepší příjem ! (doh)

Umístěná na zemi má mnohem méně problematickýc h míst s její ochranou !

Parabolu musíme dát tak, aby se před ním za běžných okolností nic nepohybovalo. A tam někdy nepomůže ani hodně vysoký stožár... Když letí "Kryštof07" mezi Domažlickou nemocnicí a Plzní, běžně se "trefí" nad nás a je z toho 2 - 3 vteřiny výpadek příjmu   :D
To, co většinou vidíme na našich domech, je jen jakási část paraboly, značí se to Offset a znamená to, že je jakoby "ustřižena" spodní část, takže se v tom tolik nedrží sníh,...
Když jsem projížděl před léty Francií, překvapilo mě, že tam "někdy" dávají Offset antény "obráceně",  mají je téměř vodorovně např. nad pergolou a LNB je nad nimi. Netuším, jestli je to kvůli větru nebo jsou důvody jiné...

Dušan Davídek:
Citace: Jiří Schwarz  01.12.2013, 14:03

To, co většinou vidíme na našich domech, je jen jakási část paraboly, značí se to Offset a znamená to, že je jakoby "ustřižena" spodní část, takže se v tom tolik nedrží sníh,...

Myslel jsem dosud, že "offset" je označení pro parabolickou anténu kdy konvertor je umístěn mimo osu (offset) parabolického odražeče na rozdíl od středové (symetrické) parabolické antény.....

František Šohajda:
Citace

Když jsem projížděl před léty Francií, překvapilo mě, že tam "někdy" dávají Offset antény "obráceně",  mají je téměř vodorovně např. nad pergolou a LNB je nad nimi. Netuším, jestli je to kvůli větru nebo jsou důvody jiné...

A nebyli to paraboly TOROIDAL ?

A pokud je nad zemí, jde lépe i popř. sníh, náledí odstranit ....

Fuk Tomáš:
Citace: Dušan Davídek  01.12.2013, 14:48

Myslel jsem dosud, že "offset" je označení pro parabolickou anténu kdy konvertor je umístěn mimo osu (offset) parabolického odražeče na rozdíl od středové (symetrické) parabolické antény.....

Jde ve skutečnosti jen o to, která část parabolické odrazové plochy je použita.
Hezky je to znázorněno třeba na Wiki.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana