Aká môže byť minimálna výška vodičov rozvodu vvn nad zemou?

<< < (2/7) > >>

-George:
Tak jednoduše- 3,6 m pro venkovní prostředí a tuto napěťovou hladinu je bezpečná vzdálenost.
Vámi odhadovaných 8 m je dvojnásobek, takže bez obav...

Petr Doležal:
ZVN hledejte v 1.obrázku
VVN hledejte v 2.obrázku
Vámi focené vedení je 400kV, čili zvn

Axyz:
Citace: Petr Doležal  02.06.2012, 10:35

vámi focené vedení je 400kV, čili zvn

Dík, takže som zadal z nevedomosti zle otázku témy.
Dnes v sobotu som tadial šiel znova bicyklom a pocítil som len nepatrné brnenie. To brnenie a pecky teda závisia od toho aký prúd preteká fázovými vodičmi, t.j. od zaťaženia siete, ktoré je väčšie cez pracovné dni.  Z toho, čo poskytol p. Doležal mi vychádza potom, že minimálna výška vodičov rozvodu zvn ( ale aj vvn, vn a nn ) závisí od maximálneho prípustného záťažového prúdu i keď to tam nie je napisané. o:-)

Ján Garaj:
To brnenie a pecky budú oveľa väčšie, ak tam pôjdete v daždi, skúste si trebár roztiahnúť aj dáždnik. Nič sa vám určite nestane, len to neskúšajte veľmi často a nie pri veľmi hustom daždi. môžete prísť o hodinky alebo nejakú elektroniku, ktorú budete mať pri sebe. Taký mobil by som si na ucho v tom okamihu nedal. Mám to tiež vyskúšané, býval som na železničnej stanici na elektrifikovan ej trati. To ste mali vidieť tých prekvapených cestujúcich keď vystúpili za dažďa z vlaku pod troleje, ako rýchlo schovávali dáždniky a prebehli v daždi až na perón. Naozaj išlo viac o prekvapenie, ako o ublížene. Pán Schwarc možno sa mýlim, tak ma prosím opravte. 

Vojtěch Běhunčík:
Tak jak uvádějí kolegové - jedná se o napětí kategorie C, zvn, zvlášt vysoké napětí (napětí mezi vodiči 300 až 800 kV). Brnění je sice normální jev, ne však každému organismu a elektronickému přístroji prospívající. Zkuste gumové rukavice. Máte na kole cyklokomputer ? Jak ten se chová ?
P.S.
Je to kanál Váhu ? Potom jediné vedení 400 kV je (EBO) - Križovany - Veľký Ďur - (EMO).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana