Mohu použít N vodič z 1f zásuvky pro 3f+N+PE?

<< < (4/5) > >>

Jiří Schwarz:
Nějak tu nevidím argument, že když použiji jeden N vodič pro více okruhů, může za jistých okolností dojít k jeho přetížení, i když fázové vodiče přetížené nebudou a jištění na to reagovat nebude.

Když už tady část diskusního vlákna je zaměřena na to, jestli síť TT ano nebo ne, jak je to v případě, že je v síti přepětí a je tam více než 230V? Počítá se "jmenovité nebo skutečné" napětí sítě?
Protože pro napětí nad 230V je tam dost velký požadavek na rychlost automatického odpojení (4-41, ed.2 požaduje 0,07 vteřiny!)

Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz  09.05.2012, 20:01

Nějak tu nevidím argument, že když použiji jeden N vodič pro více okruhů, může za jistých okolností dojít k jeho přetížení, i když fázové vodiče přetížené nebudou a jištění na to reagovat nebude.

Když už tady část diskusního vlákna je zaměřena na to, jestli síť TT ano nebo ne, jak je to v případě, že je v síti přepětí a je tam více než 230V? Počítá se "jmenovité nebo skutečné" napětí sítě?
Protože pro napětí nad 230V je tam dost velký požadavek na rychlost automatického odpojení (4-41, ed.2 požaduje 0,07 vteřiny!)

Někteří jsou hrozní šťouralové, že Jirko (dance)
Nicméně taky mne to dříve napadlo-odpověd je v tabulce oné normy-jedná se o jmenovité.

Petr_P:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  09.05.2012, 19:51

Jestli máte na tom zásuvkovém obvodu FI, velmi brzo pochopíte, proč je to prasárna.

Pardon, tomu nějak nerozumím, já mám FI v bytovém rozvaděči, tzn.,  že jsou jím chráněny jak 1f zásuvky tak 3f zásuvky v dilně, tak co je zde za problém co máte na mysli.

Síti TT moc nerozumím, ale asi to myslíte tak, že bych v bytovém rozvaděči PE vodič přeznačil a zapojil na N za FI, a pak nevím jakým způsobem udělat zemění v dílně? Jako třeba nabouchat tyč do země? Zkuste mi to vysvětlit. Zřejmě to takhle dělat nebudu, ale zajímá mě to.

Očividně dle příspěvků to vypadá, že si nainstaluji zásuvku na domu a budu tahat prodlužku (dance)

Vít Rotrekl:
Citace: Petr_P  09.05.2012, 21:14

Síti TT moc nerozumím, ale asi to myslíte tak, že bych v bytovém rozvaděči PE vodič přeznačil a zapojil na N za FI, a pak nevím jakým způsobem udělat zemění v dílně? Jako třeba nabouchat tyč do země? Zkuste mi to vysvětlit. Zřejmě to takhle dělat nebudu, ale zajímá mě to. (jednicka)

Pochopil jste to správně, ale má to uzemnění jistá úskalí....

Citace: Milan Hudec  09.05.2012, 19:28

Ještě pro kolegu Rotrekla: jak řešíte u kombi sporáků v paneláku zamezení tečení proudu plynovou hadicí, osobně jsem na žádné jiné řešení, než jeho napájení v TT nenašel.

No o tomhle jsem nijak nepřemýšlel ani to neřešil. Proč taky, že.  Sporák se připojí dle návodu výrobce, a proč bych měl ještě něco vymýšlet...

Milan Hudec:
Citace: Vít Rotrekl  10.05.2012, 06:14

No o tomhle jsem nijak nepřemýšlel ani to neřešil. Proč taky, že.  Sporák se připojí dle návodu výrobce, a proč bych měl ještě něco vymýšlet...

V návodu bývá psáno, že zapojovat sporák (i ten s přívodním pohyblivým přívodem) má elektrikář atd....,  tak aby nebyla ohrožena bezpečnost, dovozuji, že problém proudu po plynové hadici je skryt mezi jejími řádky.
Navíc mnoho těchto sporáků bývá vybaveno po demontáži zadního krytu poměrně masivní zemní svorkou - když jsem se o to zajímal u výrobce - prý k překlenutí přívodní hadice ochranným vodičem co nejv. průřezu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana