Mám s podomácku vyrobeným přímotopem nárok na tarif přímotop?

<< < (4/7) > >>

Jan Franěk:
Doma si v podstatě může každý bastlit co chce. Rizika si ovšem také nese sám. Problém nastává v tom okamžiku, kdy potřebujete nějakou bumážku, například kvůli přiznání tarifu.
Rozhodnutí je pak na revizákovi. Jestli bude ochoten porušit všechna nařízení a předpisy, které mu ukládají nějaké povinnosti, stejně jako vám. Například doložení prohlášení o shodách a podobně.
Jestli bude ochoten se pod to podepsat, je to jeho věc. Měl by si být vědom všech rizik, která ho mohou dohnat klidně i za několik let. A je úplně jedno, jestli je to řemeslně na dobré úrovni. Zákony mluví jasně. V případě problémů nebude nikoho zajímat řemeslná úroveň zařízení, nebo jak je vyřešeno spínaní a blokování těles. Jedinou váhou u soud bude hromádka papírů a na vrchu revizní zpráva. Čím tenčí bude ta hromádka, tím menší budou šance před soudem.

Jiří Schwarz:
Citace: Rico Rodriguez  04.05.2012, 00:43

Prostě mi to nedá a musím zareagovat na nějaké "osvědčené uživatele fóra":Někteří z vás mají zajisté jasnovidecké schopnosti nicméně ... NEFUNGUJÍ !

KDE BERETE INFORMACE CO MŮJ ELEKTRICKÝ KOTEL MÁ A CO NE ? !

...

Fakt nevíte?
Já mám dojem, že negativní ohlasy byly reakcí na váš první příspěvek, kde jste nezmínil spoustu důležitých faktů!
Už jen formulací názvu dotazu, kde se objevuje výraz "přímotop" jste mnohé přesvědčil, že v tom nemáte jasno. Přímotop je zařízení, kde se elektrický proud mění v teplo a "přímo" v tom místě to "topí".
Jako RT bych neměl problém zkontrolovat rozvod, případně k tomu stvořit i dokumentaci skutečného provedení přívodu a podle výsledku naspat RZ až po nějaké připojovací svorky pro "elektrokotel". Ale dál ani puntík, pokud neuvidím nějaký atest, schvalovací protokol nebo jiný seriozní dokument. Každý máme svoje hranice, každý si nějak vážíme svého zdraví, svoji svobody,...
A je otázkou jak by se k tomu postavil dodavatel energie, kdybyste mu přinesl RZ "od - po" a neměl žádný dokument o výkonu kotle,...

Tohle je takový drobný podvod, když si někdo pořídí nejlevnější kotel, získá levnější tarif na el. energii a pak v kotli topí vyjímečně např, když odjede z domova, aby mu něco nezmrzlo,... a naprostou většinu roku stejně topí do kotle na pevná paliva.

Miroslav Minařík:
Citace: Rico Rodriguez  04.05.2012, 00:43

Prostě mi to nedá a musím zareagovat na nějaké "osvědčené uživatele fóra":Někteří z vás mají zajisté jasnovidecké schopnosti nicméně ... NEFUNGUJÍ !

KDE BERETE INFORMACE CO MŮJ ELEKTRICKÝ KOTEL MÁ A CO NE ? !

Zchlaďte prosím své výrazy a čtěte co kdo píše.
Hned první reakce zněla: A jakými doklady to budete deklarovat?

Pokud žádáte o tento tarif máte doložit nějaké doklady.
pokud chcete po revizním technikovi revizní zprávu na uvedený kotel jak to doložíte?
Revizní technik není zkušebna.

Martin1548:
Citace: Rico Rodriguez  03.05.2012, 19:33

Mám s tímto přímo-topným kotlem nárok na tarif "Přímotop"?

Někde si vypůjčte vhodný elektrokotel, nechte si potvrdit všechny bumážky a pak si to přemontujete jak potřebujete. Takhle se to dělá při samodomo tepelných čerpadlech. A tarif lze také získat i jenom za bojler.

Miroslav Minařík:
Citace: Martin1548  04.05.2012, 08:26

Někde si vypůjčte vhodný elektrokotel, nechte si potvrdit všechny bumážky a pak si to přemontujete jak potřebujete. Takhle se to dělá při samodomo tepelných čerpadlech. A tarif lze také získat i jenom za bojler.

Také řešení.
Rozhodně lepší, než někomu představovat svou necertifikovan ou "hromadu šrotu". Bohužel žádný zákon nezakazuje podobné konstrukce. pokud se nic nestane OK. Pokud ano nastává veliký problém ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana