Mám s podomácku vyrobeným přímotopem nárok na tarif přímotop?

<< < (3/7) > >>

Zdenek Hejčl:
Fakt je tento:
1/ žádný havarijní termostat
2/ žádný provozní termostat
3/ neexistence hlídání tlaku vody
4/ blokování odběru v NT
5/ jištění těles
6/ regulace dle potřeby  
atd. je toho dost málo na správné navržení kotle....
Opomíjím výpočty průtoku vody a další důležitá kritéria pro bezchybný a bezpečný provoz kotle.
Toto jsou teda asi nepodstané chybyčky..... (zle)
Jinak dávám  (plc)  (fool)  (wall)  (dabel)  

sellenen:
Dostal jsem spousty názorů a nějaké i ty odpovědi a za ně  (poklona) .Ještě by mě zajímalo jestli(kdybych "elektrický kotel" měl schválen nebo koupil CERTIFIKOVANÝ a odzkoušený) mi nezvýší zálohu na elektřinu (četnost používání kotle se nezmění).Nevím, jak to u nich funguje, ale jestli si neřeknou „Má přímotop, tak zvýšíme zálohu z 2 na 6 tisíc, protože toho protopí víc (nicméně nepropálím)“

sellenen:
Prostě mi to nedá a musím zareagovat na nějaké "osvědčené uživatele fóra":Někteří z vás mají zajisté jasnovidecké schopnosti nicméně ... NEFUNGUJÍ !!

KDE BERETE INFORMACE CO MŮJ ELEKTRICKÝ KOTEL MÁ A CO NE ? !

1)Je nastaven na 90°C
2) Provozní termostat je umístěn na odvodové trubce od topení, kde snímá teplotu ohřáté vody a zde mohu i regulovat.
3)Mám na celé soustavě přetlakový ventil na 2,5 BARu (TLAK při 90°C je 1,8 BARu)
4)Zatím ho nepoužívám, taky proč, když nemám zvýhodněný tarif, ale mám připraven stykač řízen HDO
5)Nevím, jaké máte na mysli, ale jistič (3 fázový B) tam samozřejmě je.
6)Regulaci výkonu mám řešenou možností zapnout 1,2,3 nebo všechny 4 tělesa

Kritéria průtoku vody na ochlazování těles?Zmiňoval jsem, že mám kotel na tuhá paliva(kotle jsou spojeny sériově)Onen kotel na uhlí má výkon 50kW a ještě se mi nestalo,že by oběhové čerpadlo nestíhalo dodávat vodu a kotel se tak přetopil a to běží na 1čku a má i 2ku,3ku.

Tepelná kapacita vody je docela dosti velká jen tak něco se v ní neuvaří...

Reagovat na ostatní zázračný jasnovidce toho proč je to špatně nemám sílu a kotel takhle topí už 3 roky a žádný problém nenastal. chápu, že názory se mohou lišit, ale souhlasím tady s příspěvky, které naráží na to, že co se udělá vlastnoručně je paskvil pro pány nahoře a částečné protiřečení ...

(poklona)  však těm, kteří reagují na dotaz tématu a pouze neremcají ...

Zdenek Hejčl:
To Rico Rodriguez:
Vaše otázka mi připoměla podobné tohoto typu : postavil jsem si doma auto a je zelené, bude mi jezdit?
Na to jen jediná odpověď : ano, pokud se nikomu nic nestane a nechytnou policajti.  8)
Přeneseně: pokud se pod to podepíše revizák a dá krk na špalek možná ano.
Každý je strůjcem svého štěstí sám i svých blízkých v objektu přebývajících.
Na relevantní odpověď musí být vyčerpávající info a to tu jaksi nebylo řečeno....

Zdenek Hejčl:
Vaše otázka mi připoměla podobné tohoto typu : postavil jsem si doma auto a je zelené, bude mi jezdit?
Na to jen jediná odpověď : ano, pokud se nikomu nic nestane a nechytnou policajti.  Super!
Vaše otázka mi připoměla podobné tohoto typu : postavil jsem si doma auto a je zelené, projde mi na STK?
Takže pokud projde touto kontrolou není co řešit.
Takhle to mělo být napsané...  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana