Potřebuji jako elektrikář maturitu nebo mi stačí § vyhlášky 50/78Sb.?
Zdenek Hejčl:
Učiliště na autoelektrikář e bude v Hradci Králové tuším Vocelova ulice. Dále jsou tam, kde je automobilka a nejblíže: Mladá Boleslav a Rychnov nad Kněžnou. Ale je sezona náboru do učilišť pro nový potěr.... - spíš už končí při pohledu na kalendář...
František Šohajda:
Citace
Můj pohled je ze strany zaměstnavatele, kdy budu přijímat zaměstnance do čistě dělnické profese, samozřejmě nic nebrání schopnému člověku se i bez maturity vypracovat na slušného technika.
S právný postřeh !
Je to jen a jen o schopnostech !
(Ve svém okolí znám Ing. co dělá uklízečnu (ženu)v nemocnici..... ..
znám vyučeného. co dělá úspěšného ředitele firmy ! atd....)
Milan Hudec:
Budoucí kolego, ano dosažené vzdělání, ano 50-tka, ale nejdůležitější pro celou praxi je dívat se řádně zkušeným kolegům pod ruce a dokázat číst mezi řádky v jejich revizích, projektech a td.
Za sebe: jsem velice proti, aby 50-tka byla podmíněna vzděláním v oboru (zle)
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 27.04.2012, 07:48
...Za sebe: jsem velice proti, aby 50-tka byla podmíněna vzděláním v oboru (zle)
Za sebe: né, že bych něco měl proti někomu konkrétnímu, ale když seděl někdo na ústředně za stolem, čistil a seřizoval voliče a vyjímečně někde vyměnil nějakou pojistku, potřeboval stejnou "padesátku" jako ten, kdo makal celé šichty na rozvodech nn, to taky naznačuje, že by některé věci kolem "padesátky" nebylo špatné přehodnotit...
Jaroslav Hasala:
Pro běžného "dráteníka" je maturita celkem k ničemu.
Pokud míříte výše, potom maturita přidává body k dobru.
Nicméně o skutečné použitelnosti člověka má maturita téměř nulovou vypovídací hodnotu.
Jestli má něco význam, potom je to spíše praxe, i když ani tohle není podle mě to hlavní.
Zaměstnával jsem celou řadu lidí, s maturitou i bez maturity, s praxí i bez praxe a podle mého soudu je to spíše o celkovém přístupu práci, o tom jestli má člověk vůbec zájem o to, co dělá a snaží se někam posouvat.
Bohužel, v současné nastupující generaci jsem moc "použitelných" lidí nepoznal :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana