Potřebuji jako elektrikář maturitu nebo mi stačí § vyhlášky 50/78Sb.?
Roman Kostelecký:
Studuji 3letý obor elektrikář silno i slaboproud a budu letos končit.
Chci už jít pracovat, ale zajímá mě, jestli potřebuji maturitu aby mě někde vzali, nestačí si postupem času udělat ty paragrafy z vyhlášky 50?
A rád bych při práci zkusil udělat rekvalifikaci na autoelektrikář e, nevíte kde je v mém okolí dělají?
Jsem z Pardubického kraje.
Khun Václav:
V dnešní době jde spíš o praxi v tomto oboru. Téměř všude je požadavek pro přijetí z vyhlášky 50 mít §6 :( Takže bez praxe práci seženete s obtížemi. Tak to alespoň je nynější situace v královehradeké m kraji.
Lukáš Rotrekl:
Co je podmínkou, tak elektrotechnic ké vzdělání, bez něj nejde ten vytoužený paragraf sehnat. Co se týče práce, spíš bude zaměstnavatele zajímat co umíte, nebo spíše u absolventa co se chcete naučit a jestli sháníte práci nebo zaměstnání (v pojetí některých je to značný rozdíl)
Roman Kostelecký:
Tak to jsem chtěl slyšet. :) Takže větší roli v tomto zaměstnání hraje spíše jaký mám paragraf a maturita už tak nerozhoduje. (poklona) . A ta rekvalifikace na autoelektikáře, nevíte kde poblíž Pardubic jí dělají?
Jan Franěk:
Dovolím si trochu nesouhlasit.
Je pravdou, že pro práci elektrikáře je důležitá především 50tka. Ale díky lepšímu vzdělání, se vám mohou zkrátit doby praxe, pokud budete chtít i další par. z50tky. Dále je mnoho zaměstnavatelů, kteří na určité pozice, třeba servisáků, požadují minimálně maturitu. váš přístup je podle mne příliš krátkozraký. Uběhne pár let a budete litovat. Věřte mi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana