Ako zadať vzdialenosť "L" pri výpočte dostatočnej vzdialenosti svodů?

<< < (3/4) > >>

Lukáš Rotrekl:
Citace: Juraj Rojko  17.04.2012, 22:56

S tím vám mohu poradit. Obraťte se na firmu INDELEC CZ, ta to umí spočítat tak, aby žádné komplikace nebyly. Nejdřív se vhodně zvolí délka L a pak se udělá malé kouzlo při výpočtu vzdálenosti v pevném materiálu. V příloze máte příklad takového výpočtu pro 6ti patrový dům. A nebojte se, všechno bude v pořádku, tento výpočet bude součástí projektu, na který vám pak zajistí podpis a razítko autorizovaného inženýra.

To mě trošku hlava nebere... Něco se změnilo od druhé třídy, kdy jsme brali násobilku?

David Hruda:
Citace: Robert Jedek  18.04.2012, 06:08

@Juraj Rojko
Dávejte si pozor na to, že v matematice má násobení přednost před dělením.

Nechci se vás nijak dotknout, ale kde jste slyšel takový nesmysl?

Robert Jedek:
Citace: David Hruda  18.04.2012, 09:00

Nechci se vás nijak dotknout, ale kde jste slyšel takový nesmysl?

V pořádku souhlasím, násobení a dělení mají stejnou prioritu, ale vyšší než sčítání a odčítání.
Ale z výše uvedeného je zřejmé,že v zápisu vzorce je nutné určení priorit závorkami.
Malý příklad:

s = kc x (ki/km) x l

není totéž jako:

s = kc x ki/km x l

V tomto duchu jsem to měl namysli a za nesrovnalosti se omlouvám.

Juraj Rojko:
Citace: Pavel Horský  18.04.2012, 07:43

To Rojko, výpočet "S" je schopný si udělat každý zručnější elektrikář. To není problém. Na to není potřeba INDELECu, které kvůli propagacím aktiváku tedy vůbec nemusím.
A jistě to kde kdo vypočítá třeba i správně, že?

Na odborném fóru předpokládám, že všichni pochopí o jakou "propagaci" jde a také pochopí jak se to s těmi aktiváky s jedním svodem dělá. JÁ počítat, umím. Myslím, že jste to zrovna vy, kdo často volá po konkrétních příkladech svinstva v oboru, tak tady ho máte.

David Hruda:
Citace: Robert Jedek  18.04.2012, 09:44

s = kc x (ki/km) x l

není totéž jako:

s = kc x ki/km x l

Nechci vás trápit, ale zrovna v tomhle případě to bohužel je totéž...(zkuste si něco dosadit za proměnné).

Aby to bylo jinak, muselo by se to psát třeba
s=(kc x ki)/(km x l)

Zanechme ale teoretizování, zde vidíme, jak může nepřesnost v zápisu zcela změnit výsledek výpočtu a to je podstata.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana