Co by měla obsahovat projektová dokumentace skutečného provedení?

<< < (2/5) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
DSPS (nejenom elektro) je nedílnou součástí stavby podle stavebního zákona  §125:

Citace

(1)  Vlastník  stavby  je povinen uchovávat po celou dobu trvání stavby
   ověřenou  dokumentaci  odpovídající  jejímu  skutečnému provedení podle
   vydaných  povolení.  V  případech,  kdy dokumentace stavby nebyla vůbec
   pořízena,  nedochovala  se  nebo  není  v  náležitém stavu, je vlastník
   stavby  povinen  pořídit  dokumentaci  skutečného provedení stavby. Při
   změně  vlastnictví  ke  stavbě  odevzdá  dosavadní vlastník dokumentaci
   novému vlastníkovi stavby.

Stavební úřad by jí měl vyžadovat.

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  03.04.2012, 08:52

A Stavební úřad chce projekt na el.instalaci ? To slyším poprvé v životě na RD ? :'( Ke kolaudaci ?
Projekt požaduje  RT při provádění revize....jina k SÚ alespoň v našich končinách stačí RZ výchozí, nebo
mimořádná ....podle okolností ! (norm)

Pokud ke kolaudaci SÚ přijme jakoukoliv jinou revizi než výchozí, v podstatě tím "posvětí" že byl objekt v rozporu s platnou legislativou používán nezkolaudovaný .
To je ten problém, který se tu neustále vrací v různých vláknech - asi je cosi špatného v práci "některých" SÚ, když jejich požadavky jsou napadnutelné, že nejsou v souladu se stavebním zákonem nebo dalšími legislativními požadavky

Nemec.Mart:
Výchozí revizní zpráva byla vyhotovena, majitelka však kolaudaci neudělala a prý je tam nějaká lhůta na stáří RZ což jí bylo řečeno na stavebním úřadě. Změn bylo opravdu mnoho a hodně by pomohlo, pokud by jim stačila jen pravidelná revize podle starších norem. Tuto informaci jsem zatím bohužel nikde nenašel a dokumentaci se snaží majitelka dohledat. Je to bohužel známá známého a tak se jim snažím dohledat nějaké informace jak postupovat a pak jak už to tak bývá budu po zásluze potrestán (zle).

Jirka Š. Svejkovský:
Instalace se reviduje podle norem platných v době jejího vzniku. Spíš mě udivuje, že vám SÚ dovolil stavbu tak dlouho užívat bez kolaudace.

Pavel Horský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  03.04.2012, 17:07

Instalace se reviduje podle norem platných v době jejího vzniku. Spíš mě udivuje, že vám SÚ dovolil stavbu tak dlouho užívat bez kolaudace.

Sakra!! A proč mě to vůbec neudivuje?
Projektovou dokumentaci skutečného provedení jsem snad ještě na vlastní oči ani neviděl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana