Co by měla obsahovat projektová dokumentace skutečného provedení?

<< < (3/5) > >>

Petr M:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  03.04.2012, 17:07

Instalace se reviduje podle norem platných v době jejího vzniku. Spíš mě udivuje, že vám SÚ dovolil stavbu tak dlouho užívat bez kolaudace.

Co je na tom divnýho? V rodině se nám stalo, že v 50. letech se postavil dům a kolaudovali. Ze SÚ přišel seznam závad, vykašlali se na to a v 90. letech se zjistilo, že dům není zkolaudovaný. Ve finále chtěl SÚ plány domu podle skutečnosti, revizi plyn, elektro a komín, dali vyjádření k užívání a jede se dál...

František Šohajda:
Citace: Pavel Horský  03.04.2012, 22:36

Sakra! A proč mě to vůbec neudivuje?
Projektovou dokumentaci skutečného provedení jsem snad ještě na vlastní oči ani neviděl.

Já ji viděl dle skutečného provedení asi 2x v životě ! :'(

Marian Hanzalík:
Citace: Petr M  04.04.2012, 10:06

Co je na tom divnýho? V rodině se nám stalo, že v 50. letech se postavil dům a kolaudovali. Ze SÚ přišel seznam závad, vykašlali se na to a v 90. letech se zjistilo, že dům není zkolaudovaný. Ve finále chtěl SÚ plány domu podle skutečnosti, revizi plyn, elektro a komín, dali vyjádření k užívání a jede se dál...

Prúser by nastal v prípade vážneho úrazu v takom dome. V podstate je to stavba a nachádzali sa tam nepovolané osoby.

Miroslav Macek:
Když mohou bez řádné dokumentace skutečného stavu úspěšně fungovat např. celé vn rozvodny elektráren, proč by bez ní nemohl fungovat nějaký rodinný domek ?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Petr M  04.04.2012, 10:06

Před pár lety jsem revidoval instalaci domu. Došlo k tomu, že babička před 30 lety nechala přistavit část domu a na kolaudaci se vykašlala. Teď zemřela a dědici zjistili, že ta přistavená část domu úředně neexistuje. Aby měli co dědit, museli kolaudaci provést nyní a po mě chtěli revizi. Pro mě to byla snadná práce. Jelikož se rozhodli následně dům kompletně zrekonstruhova t, uvedl jsem instalaci do bezpečného stavu štípačkami (hned po druhé nalezené nenulované zásuvce).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana