Jak hodnotit LED osvětlení?

<< < (7/10) > >>

Martin Sluka:
Citace: o) Výmola  04.04.2012, 20:48

Martin Sluka: Od jakého výrobce máte žárovky? Popřípadě jaké typy už máte vyměněné? Také uvažuji nad výměnou, ale zatím se v LED moc neorientuju.

Doufám, že to nebude bráno jako reklama, s Philipsem nic nemám.

konkrétně: Ledino stropní světlo 69085/31/16 a 69057/31/16, závěsné svítidlo 69055/48/16 a žárovky ;) MyVision (nestmívatelné)

Ješte něco technologie:
Tohle mám také doma:

Martin Sluka:
Testy LED svítilen: hledejte ma youtube "LED Flashlights Test" (3 díly)

LED světlo na kolo s potkávacím režimem: na youtube "3000 lumen Bike Lights test"

atd, ...

Filip Výmola:
Myslím si, že ani s tím vyzařovacím úhlem to nebude zas tak hrozné. Myslím si, že pokud jsou ty didody naskládané ve všech směrech (jak horizntálně tak vertikálně) tak se úhel světla musí rovnat klasické žárovce. Nevím, nemohu otestovat, pouze teoretická úvaha :-)

Radek Červený:
Citace: Filip Výmola  05.04.2012, 15:41

A jak byste to tedy nazval?

Praxe ukázala, že každá pořádná věc má své jméno. Telefon byl odjakživa na telefonování, žárovka na svícení příjemným světlem, foťák na focení... Od té doby, co telefony mají foťáky jsou fotografie degradované, používání internetu na telefonu taktéž není takové jako na PC, zvláštní je, že ještě nikoho nenapadlo žárovkou telefonovat.

Proč to píšu? Abyste pochopil, že cokoliv, co je napodobenina či odvozenina je vždy bastl, který do původní předlohy má sakra daleko.

Nepřísluší mi vymýšlet obchodní název pro LED zdroj s paticí E..,  napsal jsem to pro to, abychom si všichni uvědomili, jak se necháváme strhnout bandou obchodníků neschopných nabídnout kvalitní produkt k používání nevídané prasečiny.

Martin Sluka:
Citace: Filip Výmola  06.04.2012, 22:09

Myslím si, že ani s tím vyzařovacím úhlem to nebude zas tak hrozné.

Přímo na LED bývá čočka, která upravuje vyzařovací úhel.. Jinak se osvětlovací elementy kombinují s rozptylnou optikou, viz bytové LED osvětlení, jenž jsem uváděl.

Vypadly linky, takže obrázek té LED žárovky je na eternaleds (com) a jmenuje se incandescent-globe-led-5w-a19. No a to, čím si občas svítím v jeskyních se jmenuje Scurion. Všechno lechce k nalezení.

Pane Výmolo, stejně jako vás ze "žárovky" mě šlo trefit ze "suchého zipu",  když mu všude na světě říkají velcro. Houby platné.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana