Může být zásuvka pod odpadem a rozvody vody ?
Davson:
Při návrhu nové kuchyňské linky jsem dostal plán umístění zásuvek.
Ve 45 cm dřezové skříňce jsou ve výšce 65 cm tři rozvody vody (1 x teplá, 2 x studená ).
Pod nimi je ve výšce 50 cm odpad vody a svisle pod ním zásuvka na myčku ve výšce 30 cm.
Může to tak z bezpečnostních důvodů být?
Také bych nechtěl být instalatérem, který v takových úzkých prostorách bude připojovat dřezovou baterii, přívod k myčce a odpad dřezu.
Jiří Schwarz:
Je to takový kompromis. Když má být něco "hezké", musí být některé "detaily" schované.
Kdybyste měl dole odpad, přívod vody nad myčkou, zásuvku vedle myčky, hezky by se to montovalo, ale některé hospodyňky by vás za takové řešení umlátili válečkem...
Vámi popisované řešení dnes patří k jakémusi standartu.
Je tu opět ono neoblíbené - projektant by to mě navrhnout a měl by si svoje řešení umět obhájit.
Revizák by měl zkontrolovat provedení podle projektu a ověřit, zda to splňuje předepsané parametry pro bezpečný provoz.
Osobně bych s takovou zásuvkou, pokud bude připojena přes chránič, neměl problém, i když nějak zvlášť nadšený z měření v takovém prostoru nebývám...
Rozmahel Vladimír:
7.8.1. Pokud je umyvadlo (umývací dřez) těsně zabudováno do pracovní desky plynule navazující na stěnu za tímto umývacím prostorem, potom tato deska ruší existenci umývacího prostoru pod ní.
Miroslav Revús:
Citace: Davson 18.03.2012, 18:52
Při návrhu nové kuchyňské linky jsem dostal plán umístění zásuvek.
Ve 45 cm dřezové skříňce jsou ve výšce 65 cm tři rozvody vody (1 x teplá, 2 x studená ).
Pod nimi je ve výšce 50 cm odpad vody a svisle pod ním zásuvka na myčku ve výšce 30 cm.
Ja osobne by som tú zásuvku posunul na stranu (preč) od sifónu a vody. Podľa možností do inej skrinky. Prasknutá hadica alebo odpad a elektrika nejdú moc dohromady.
Jiří Buben:
Také bych ji posunul alespoň vedle nad odpad, tak aby byla přístupná pro případné opravy a obsluhu (zasunutí vidlice). Ono když by netěsnil odpad, myslím že by ta zásuvka umístěná pod ním nebyla nadšená. Když praskne tlaková hadice k baterii tak to v tom malém prostoru bude stejně vykropené všechno. Zásuvku určitě napojit přes chránič a možná bych zauvažoval o zásuvce ve vyšším krytí. přece jen víčko i když zvednuté bude fungovat trochu jako stříška. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana