Znáte někdo definici elektrického úrazu ?

<< < (9/16) > >>

Jan Alin:
Citace: Petr M  13.03.2012, 10:20

Myslím, že projektant, který nerozumí projektování mostu je šťastný člověk, protože neví, kde udělal chyby a kolik jich je. Ale jenom do chvíle, než ten most spadne...

Projektování je odborná činnost a ten, kdo se jím zabývá, by měl být dostatečně obeznámen s tím, za co odpovídá. Akorát je to v praxi často naopak...

Jo, praxe je často o tom mít práci, nikoli odborně odvést práci.
Nosnost mostu lze dost přesně spočítat, hromosvod je proti tomu tak trochu sázka do loterie i když s velkou pravděpodobnos tí.

Rozdíl mezi projektantem mostu a projektantem hromosvodu je ovšem ve využití díla. Most bude pravděpodobně využíván ke svému účelu prakticky denně a některé nepřetržitě. Hromosvod naopak za svůj život s velkou pravděpodobnos tí blesk nepotká, takže do mostu se pustí jen projektant který ví co dělá, do hromosvodu i ten který tak moc netuší protože riziko je výrazně nižší.

Pokud máte informaci o tom, že projektanti mostů jsou na tom podobně, jako projektanti hromosvodů, tak si ji prosím vás nechte pro sebe, bál bych se jezdit po mostech.  ;)

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec  13.03.2012, 12:23

Pomocí těchto čísel, která jsou odhadnuta špičkovými odborníky ...
Vlastní projektování je poté snad lahůdkou s využitím jasných čísel i materiálů.

Můžete popsat stručně v čem spočívá špičkovost odborníka při vymýšlení ničím nepodložených čísel ?

Já bych to spíše nazval hádáním z karet.

Pavel Horský:
Citace: Jaroslav Ratiborský  14.03.2012, 06:26

Můžete popsat stručně v čem spočívá špičkovost odborníka při vymýšlení ničím nepodložených čísel ?

Já bych to spíše nazval hádáním z karet.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

H:
Citace: Milan Hudec  13.03.2012, 12:23

Pomocí těchto čísel, která jsou odhadnuta špičkovými odborníky na problematiku počítáte riziko, které vám řekne, zda vůbec a jakou ochranou třídu potřebujete.

To je trochu nesmysl ... to zda ochranu potřebuji nebo ne mi říká vyhláška, viz 268/2009 Sb.,  ne změť čísel z normy, i kdyby připravená tím největším odborníkem z největších. Vyhláška je nadřazená normě. Tato čísla mi akorát mohou pomoci určit jakou ochranu mám použít ...

Miroslav Macek:
Citace: Jan Hlavatý  14.03.2012, 08:04

To je trochu nesmysl ... to zda ochranu potřebuji nebo ne mi říká vyhláška, viz 268/2009 Sb.,  ne změť čísel z normy, i kdyby připravená tím největším odborníkem z největších. Vyhláška je nadřazená normě. Tato čísla mi akorát mohou pomoci určit jakou ochranu mám použít ...

Chcete tím říci, že ta čísla, kteří si jiní vymýšlejí, Vy najdete ve Vyhlášce č. 268/2009 Sb. ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana