Jak byste vyřešili současné napájení devíti elektromobilů na D1?

<< < (12/22) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  05.03.2012, 20:10

Také by mě zajímal ekonomicky funkční model použití elektromobilu. Ani v autě na půjčení nevidím moc šancí u nás. Jak je to ve světě?

Ve světě provoz nepřímo dotují, což z mého pohledu správné není.......... ........

Coby funkční model na hraně funguje: ráno 100km do práce, nechat nabíjet nejlépe ze zásuvky zaměstnavatele, odpoledne 100km domů, přes nos nechat nabíjet v garáži.

Václav Pešek:
dřív se dělaly třeba elektromobily Favorit...  používaly ho na pár poštách, protože charakter provozu byl vyhovující (krátké trasy, časté zastávky, od odpoledne až do rána to stojí a může nabíjet) ale ani tak se to pro omezený výkon, životnost baterií (zde klasické trakční) prakticky neujalo a dnes vím o jednom, který má jeden fanda značky, který byl ochoten dát za baterie několik desítek tisíc...

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  05.03.2012, 20:20

Coby funkční model na hraně funguje: ráno 100km do práce, nechat nabíjet nejlépe ze zásuvky zaměstnavatele, odpoledne 100km domů, přes nos nechat nabíjet v garáži.

Já myslel ekonomicky funkční model, ne jak vytáhnout půl elektronádrže ze zaměstnavatele ;D. Pokud bych byl zaměstnavatel tak bych určitě radši volil normální vůz pro zaměstnance i pro soukromou potřebu než elektromobil, zaměstnavatelů m jde o peníze.
Jen tak mimochodem, jak je to s technickou u elektromobilu?

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  05.03.2012, 20:42

Já myslel ekonomicky funkční model, ne jak vytáhnout půl elektronádrže ze zaměstnavatele ;D. Pokud bych byl zaměstnavatel tak bych určitě radši volil normální vůz pro zaměstnance i pro soukromou potřebu než elektromobil, zaměstnavatelů m jde o peníze.
Jen tak mimochodem, jak je to s technickou u elektromobilu?

V současné době, bez toho, že byste z někoho něco vytáhl ekonomicky funkční model neexistuje (alespon dle mých úvah) samozřejmě s výjimkou, kdy je takový automobil součástí reklamní kampaně fy.

Miroslav Minařík:
Citace: Zdenek Hejčl  05.03.2012, 19:36

Mirku, tak kolik přesně nakonec ujel kilometrů na jedno nabití?  ;)

Včera to bylo 107 km.
Taky to bylo jen stoupání.
Od Humpolce do Brna je to již z kopce.

Citace: Václav Pešek  05.03.2012, 20:03

Minařík: osobní to nebylo.... ale koupil by jste si ho za jeho cenu? jako normální výsledek rozvahy při

Peníze také netisknu, a elektromobil bych rozhodně nekupoval jako spalovací auto. Jak jsem uváděl mnohokrát před tím, elektromobily se financují jinak. Dotace jsou ještě další výhoda.

Citace: Milan Hudec  05.03.2012, 20:50

... vytáhl ekonomicky funkční model neexistuje ...

Ekonomicky funkční model ... hmmm ... to mi připomíná kamaráda, který se mě ptá: " v čem bych mohl podnikat a jak, nevíš?"

Nejsem žádný distributor elektromobilů abych připravoval modely použití a financování. Pokud je cokoliv dotováno má to svůj význam. Ptej me se proč je to dotováno.

Pokud něco dotuji, pak proto, že mi to pomáhá v něčem jiném. Například: ... pokud město dotuje elektromobilit u tím, že euto nemusí platit vjezdy do zón a parkovné, dotací se to nazývá proto, že touto úlevou město přichází o poplatky. Proč to dotuje a proč tedy snižuje záměrně příjmy na úkor elektromobilit y se ptejte městské úřadu pokus si neodpovíte sami.

Neměli by si vývojáři a investoři v zahraničí přeložit tuto diskusi? Možná by pochopili, že vše dělají zbytečně. A že toho tedy ve světě jezdí!
 (dance) (dance) (dance) (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana