Znáte nějaký tlačítkový panel na rozvaděč?
Lukáš Rotrekl:
Potřebuji na rozvaděči ovládat cca 15 světelných okruhů. Neznáte nějaké systémové řešení?
Něco bude zapnout vypnout, něco bude jen tlačítko na ovládání Touch&Dimm předřadníků, k něčemu bude třeba ještě ovládání odjinud.....
Rozvaděč bude pohledový v restauraci (bude částečně schován) a když na něj nastrkám 15 ovladačů D22, tak to nebude moc krása...
Napadlo mě ovládání s dotykovým panelem, ale to je buď malý panel nebo velká cena :)
Jaroslav Hasala:
Pro podobné věci obvykle používám nějakou menší rozvodnici s modulárními přístroji.
Ovládání přímo v rozvaděči není moc vhodné, lépe umístit samostatnou rozvodnici někde poblíž.
Lze použít i rozvodnici bez dvířek.
Pokud je použitá rozvodnice s dvířky, potom je vhodnější použít rozvodnici s plechovými dvířky a slušným uzávěrem.
Výhodou je kromě jiné i možná variabilita.
Lukáš Rotrekl:
Ano toto taky používám, ale tentokrát na to není prostor ani s ohledem na požadavky architekta a vlastně ani takový.... Prostě je ten prostor stísněný....
Jaroslav Hasala:
Otočné ovladače opravdu moc krásy neudělají.
Jedné co mě napadá, použít pro všechno tlačítka, vypadalo by to asi lépe.
Okruhy zap/vyp by se tedy musely upravit na impulsní relé, ovládání z více míst by nebyl problém.
Bylo by to jednoduché, provozně spolehlivé a také snadno opravitelné.
Pokud by se použil určitý typ mechanického imp. relé, např. EATON (MOELLER) Z - S230/S, bylo by možné (nouzově) ovládat okruh i přímo "čudlíkem" na relé.
S dotykovými panely nemám moc dobré zkušenosti.
Lukáš Rotrekl:
S dotykovými panely mam zkušenosti dobré, ale pro složitější systémy, než blikání světly... Tady je to kanon na vrabce..... Ale to jsou prvotni napady co by slo pouzit... Jenze to se rovna, panel + nejake vystupy + stykace (silova rele) .
Pak jsem zvazoval neco jako v priloze, ale mam strach z tivotnosti kontaktu. Parametry 250V, 12A
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana