Co víte o energetickém průkazu budovy?

<< < (8/9) > >>

Radek Červený:
Citace: Mirek Vašák  03.03.2012, 19:03

Velmi výstižné. Jde zase jen o peněženky lidí. Už nevědí kam sáhnout. A vyšší spotřeba by se mohla také danit ať je nějaká sranda.

Také mám ten pocit, že v tuto chvíli jde jen o takovou milostnou předehru, při které se provede soupis budov a jejich energetická náročnost.
Až to bude, tak vzhledem k tomu, že státní svině kvičí hladem, tak pak teprve dostane Kalous orgasmickou křeč a napálí daň na budovy od "C" níže  (wall)

Stanislav Látal:
Taky si myslím, že jde zatím o předehru.
To, co předvádějí naši zástupci poslední dobou je obdivuhodné.
A jejich ministr přes výběry od spodiny, ten je studnice neomezených možností.
Začal tím, že byl vždy u toho, když se rozkutálely penízky a celý svůj intelekt věnuje tomu, jak jiné penízky sehnat, aby se znovu mohly anonymně rozkutálet.
On těžko dokáže pochopit, že zbytek populace nemá jeho schopnosti a možnosti finančního zisku a jsou rádi, že přežívají a nemají tolik volných investic, aby bydleli ekonomicky i ekologicky zároveň.

Ekologové začali trestním zdaněním těm, co musí topit uhlím - nazvali to ekologickou daní.
Teď ve stínu EU (s využitím směrnic) začne přítel lidu trestat ty, co přesto topí dále uhlím.
Potom se přitvrdí.
Začne se sledovat odběr energií a ti, co spotřebují více než 50kWh měsíčně, ti budou platit další spotřebitelsko u daň za neschválené plýtvání. Ti co spotřebují více než 100kWh měsíčně, ti budou platit vyšší zálohy za energii, jejichž část se bude přímo odvádět do parlamentu na tvorbu nových zákonů pro šetření.
Velký bratr se dívá, velký bratr tě sleduje. (bigbb)

Taky je možnost navrhnout zdanění VŠECH domácích mazlíčků (nejen psů),  protože je to nadstandard a plýtvání. Vyjímku mohou mít jen některé menšiny.
Navrhuji, aby i zvířata v přírodě prokazovaly jak jsou energeticky náročné, jak nakládají s odpadem a krátce zdůvodnily, jestli jsou pro EU přínosem ...

Nepřipomíná vám to EU a edisonovy žárovky ?

Souhlasím s tím, že pro stavební povolení jsou nějaké energetické a bezpečnostní minima důležité, ale nic se nemá přehánět.
Vyžadovat to i od domů, co stavěli prarodiče (event. trestat důchodce, že mají velkou spotřebu) mi připadá nenormální  (zle)

Fuk Tomáš:
Citace: Stanislav Látal  04.03.2012, 15:30

Navrhuji, aby i zvířata v přírodě prokazovaly jak jsou energeticky náročné, jak nakládají s odpadem a krátce zdůvodnily, jestli jsou pro EU přínosem ...

Můžeme se dožít i toho, že každý bude mít v občance zapsán výsledek (pravidelného) úředního spirometrickéh o a pšoukometrické ho měření, s dokladem o zakoupení příslušných emisních povolenek.

Mirek Vašák:
Citace: Fuk Tomáš  04.03.2012, 19:48

Můžeme se dožít i toho, že každý bude mít v občance zapsán výsledek (pravidelného) úředního spirometrickéh o a pšoukometrické ho měření, s dokladem o zakoupení příslušných emisních povolenek.

Po požití hrachovky a čočkové kaše bude zakázán vstup na určitá místa v budovách a do centra města? Popřípadě jen za úplatek?

Jan Franěk:
Další zatížení "ekodaněmi" nám přinese jen další smog od pálených petek v kotlích. Vidím to už dnes na vesnicích. Mnoho lidí se s tím ještě vytahuje, jak pěkně to hoří, jak je to výhřevné a jak ušetří to, oč musí platí více za uhlí.
Jsem pro levnější elektriku k topení. Vidím to jako to menší zlo.
Energetický štítek budovy bych bral jako takový bonus, kdy bych při prodeji chtěl nalákat kupce a tímto bych mu nabídnul přidanou hodnotu, kterou jsou například nižší náklady na vytápění.  Navíc podle mne jde opět o nesystémové řešení už jen tím, že je to nařízeno celoplošně.
Když se nad tím zamyslím, tak nové domy se staví už s ohledem na současné požadavky, mít co nejnižší tepelné ztráty. Staré budovy, pokud nemají dodatečné zateplení, jsou na tom prostě podstatně hůř. Kdo to nepochopí, nemá prostě kupovat nemovitost bez nějakého poradce. Jinak si ty zvýšené náklady zaslouží.

Osobně mi také vadí neustálá nařízení mířící k nám z Bruselu, kdy mě zbavují mnoha svobodných voleb v osobním životě. Například čím svítit a čím topit za mé peníze. Nejhorší na tom všem je to, že s to stejně jako daně na starší auta, nejvíce dotkne právě těch nejchudších, kteří nemají dostatek financí na dodatečné zateplení, nebo  nové auto. Jako by nestačilo to, že díky stáří auta dají více za opravy, i za větší spotřebu, nebo v kotli protopí více metráků uhlí, když už nemají velké doplatky za elektrické topení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana