Na akom princípe pracuje omračovacie trafo na ošípané?
František Šohajda:
Ještě že se tu nezačali hemžit "ochránci zvířat".....
Hned by bylo po zabíjačce.... ;D ;D ;D ;D
Ižák Ctibor:
Čo sa týka tohto zariadenia na porážanie ošípaných, V dedine existuje takmer v každom druhom dome. Je to trafo na cca 60V, k tomu držiak ( z perdinaxu, alebo novo duru) s dvomi ihlami , hrubé cca6mm , dlhé 10cm a vzdialené od seba 10, až12cm. Podrobnejší popis dúfam netreba.
Čo sa týka tu spomenutého nebezpečenstva úrazu pri používaní tohoto zariadenia, určite že hrozí. Avšak ak sa pamätáte na doma vyrábané zváračky, pracovali tiež z napätím okolo 60 až65 V , dokonca som sa stretol aj z vyšším napätím ,tie potom boli schopné zapáliť aj bázické elektródy , aj bez usmernenia.Keď pomocník držal materiál a zváračovi sa podarilo oblúk zapaľovať na druhom kuse, než bola pripojená kostra, čardáš bol na svete. :D :D ;)
Ja si myslím, že pokiaľ si niekto podobnú vec bude chcieť spraviť , tak si ju aj spraví. Súhlasím však s tým, že si musí uvedomiť riziko nebezpečia svojho konania.
Jirka Š. Svejkovský:
Dovolím si dotaz mimo téma. Proč se říká praseti ošípané, když je to sviňa. I v češtině se praseti říká vepř, ale mě zajímá původ slova.
Peter Ferko:
To Ctibor:
Totrafo je oddelovacie?
To Jirka:
Pôvod niektorých slov je aj pre mňa záhadou :D
Zdenek Hejčl:
Nebude ošípané náhodou od slova štětinaté? (šípané) ;)
Když naši východní bratři používají např. omšu, ortuť. Tak by se jistá paralela nacházela. o:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana