Na akom princípe pracuje omračovacie trafo na ošípané?

(1/7) > >>

Peter Ferko:

Vedel by mi niekto poradiť na akom princípe pracuje omračovacie trafo na ošípané a z akých elektrosúčiast ok sa má skladať?

Jirka Š. Svejkovský:
Do EN 60335-2-87 jste se díval?

Peter Ferko:
Zatiaľ nie, na webe som zatiaľ nenašiel free verziu, budem ju asi musieť kúpiť :)

František Šohajda:
Já viděl při zabíjačce jednoho řezníka který měl jaké-si domácí udělátko.....d vě nerezové jehly ve dřevě,trafo z 230V /asi70V a těch 70V měl dovedeny na ty nerezové jehly.....
Ty dvě jehly pod napětím píchl do prasátka a bylo nehybné.....
Jenže, dalo se po skleničce a otec majitele domácího,šetřílek, si myslel že je prasátko mrtvé vytáhl ze zásuvky vidlici z onoho trafa ! A co se dílo....Prasát ko vyskočili, začalo běhat a nabíralo všechno co mělo v cestě.....bylo z toho nakonec ródeo..... ;D ;D ;D

I tak se dají dělat "domácí" zařízení.. ;)

Jako mladý elektrikář jsem stavěl jednu velkou firmu na maso-tehdy masokombinát.. .
Tam jsme montovali takové kleště (něco jako na pojistky vn),  které byli zapojeny kabelem do zásuvky se spec kontakty.....d o zařízení jsem se nedíval, co tam bylo zapojeno...

Peter Ferko:
Podľa mojich vedomostí je to oddelovacie trafo. Len neviem, aké ďalšie súčiastky a ochranné prvky to má obsahovať.

Mäsiar asi pozabudol omráčené prasiatko vykrviť, čo mi pripadá divné, inak by sa ťažko prebralo :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana