Mám se obávat koupě a předělávání domu v těsné blízkosti tramvajové trati?

<< < (3/5) > >>

Kateřina Tomášková:
Ale, no tak, pánové  >:(... prosím nedohadujte se o jménech pro tramvaj, ale raději o tom, jak mi co nejlépe poradit  ;) Díky

Václav 3:
Ano, diskuse se dostala poněkud jinam, než je třeba.
K Vašemu problému:
Domek vypadá i na fotografii jako docela bezedná kasička na penízky, pokud je cena velmi lukrativní (téměř za babku),  máte hodně sil a tvrdé spaní, tak se do toho pusťte. Před koupí nejprve kontrolou na katastru a dotazem (nejlépe písemným a s písemnou odpovědí - co je psáno, to je dáno) u správce trati, jaké bude mít požadavky ke splnění při stavebních úpravách domu. Z fotografie není dost dobře vidět v jaké vzdálenosti od domu je na stožárech vedeno napájecí vedení trati, což je dost podstatné. Je třeba uvažovat, že pokud někde stojí dům a je třeba postavit vedení, není to takový problém, jako, když je situace opačná, dům nemá žádné ochranné pásmo, vedení ano!

Petr Doležal:
Skvělá cena je proto, že domek nemá perspektivu.
1. kolega Svejkovský už odpověděl, kontaktovat dopravní podnik
2. na jakém pozemku stojí? Není majetkem dopravního podniku?
3. nemáte strach, že třeba děti vběhnou pod tramvaj? A nebo tam před okna dáte plot?
4. čí je to vedení téměř nad domkem? Vypadá to na rozvodnou síť nn, má to 4 vodiče, abyste ještě nenarazila na rozvodné závody.
5. co případné otřesy?

David Hruda:
Po svých zkušenostech s opravou starého domu, který nebyl v žádném ochranném pásmu (vše se dělá vlastně dvakrát- staré ven/nové dovnitř) s výsledkem, že máte starý dům, ale v lepší kondici, bych do toho NIKDY nešel, pokud by mě ještě strašilo ochranné pásmo kolejí a trolejí. A mít před domem pár metrů koleje, to nebude nikdy ono.

P.S.Když jsem začínal s opravami, všichni zkušenější mě od toho odrazovali a navrhovali zbourat a postavit nové. Neposlechl jsem je a dnes toho lituju, sežralo to opravdu dvakrát tolik času a peněz, a výsledek je sice navenek dobrý, ale ta "kostra" je stará je to znát-hlavně tepelné ztráty a izolace proti vlhkosti jsou těžko proveditelné tak, aby to bylo opravdu stoprocentní.

Rozmahel Vladimír:
Koupit takový dům by bylo možné pouze v případě, že trať někdo rozebral... Pryč od toho. Pohyb dětí, psa, kočky, atd...
Jediná výhoda by bylo to, že by to nebylo daleko na chození plivat na osmičku...  :D
/ Knoflíkáři /
Kdyby tam byla zřízena zastávka, šel by tam udělat bufet...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana