Je možno jistit 1f okruhy 3f jističem ?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  21.02.2012, 16:21

A což takhle fázi prohnat přes všechny cívky 3f jističe v serii :)

Protože "jeden pól" potřebuje řádově 1,5 - 2W výkonové ztráty, aby se ohřála a zareagovala tepelná spoušť, tak získám to, že při jmenovitém proudu "budu rozvaděč vytápět větším výkonem"...

Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz  21.02.2012, 20:11

Protože "jeden pól" potřebuje řádově 1,5 - 2W výkonové ztráty, aby se ohřála a zareagovala tepelná spoušť, tak získám to, že při jmenovitém proudu "budu rozvaděč vytápět větším výkonem"...

No jednou jsem tuto opičárnu použil coby první pomoc při padání jističe zásuvkového okruhu kanceláře s výp. technikou.
Bylo to dočasné řešení, jaké bylo pro mne překvapení, že jsem po letech uviděl to samé ve vedlejší budově, coby řešení trvalé :)

Petr Doležal:
Citace: Milan Hudec  21.02.2012, 16:21

A což takhle fázi prohnat přes všechny cívky 3f jističe v serii :)

Vzpomínám na 70.léta, kdy jsme na Dětmarovice projektovali 3f jističe J1K, protože jedině ony se vyráběly v malých motorových proudech. Pro jednofázové servopohony se to takhle zapojovalo, aby se všechny póly stejně hřály a neovlivňovala se vypínací charakteristik a chladnými póly.

Jirka Š. Svejkovský:
Dělá se to i dnes. Motorové spouštěče na jednofázových pohonech jinak zapojit nejde, potvůrky mají ochranu před výpadkem fáze a jednofázové na trhu moc nejsou.

Kamil Táborský:
Citace: Jiří Schwarz  21.02.2012, 12:28

... závada v jednom okruhu nemá mít vliv na funkci jiného okruhu nebo že se jistící prvky mají umístit a dimenzovat tak, aby v případě poruchy odpojily pouze vadnou část zařízení nebo rozvodu.

Nechápu,proč se tato věta v normách vyskytuje.

V dnešní době kdy je nutné používat proudové chrániče až na vyjímky pro všechny okruhy,nemá tato věta opodstatnění.

Aby byla tato věta dodržena,musel by mít každý jistič svůj samostatný chránič a nebo by se museli povinně používat "jističochránič e"    :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana