Kde vzít vodič pospojování pro dodatečný elektrický sprchový kout?

<< < (9/11) > >>

František Šohajda:
Citace

že mimo jiné musí být pospojeny kovové odovodní baterie i na plastovém potrubí vodičem CY4 mm pr. barvy zelenožluté.

Do určité míry ano !
Je to popsáno v TNI 5-54....jak se to i vypočítá.....j e tam potřeba znám vodivost vody, průměr plastového (PPR) potrubí a další věci...
Není to jednoznačná záležitost ! ;)

Josef Kuhn:
Dobře, jak se k tomu postavíte jako revizní technik? Projektanti to většinou neřeší, bohužel, natož aby se zatěžovali složitými výpočty,  buď dají odkaz na normu a nebo to neřeší vůbec vše projde přestože například projekt prošel stavebním řízením. Kdo bude zkoumat potrubí, jak je dlouhé a kudy vede? Citace: František Šohajda  24.02.2012, 15:54

Do určité míry ano !
Je to popsáno v TNI 5-54....jak se to i vypočítá.....j e tam potřeba znám vodivost vody, průměr plastového (PPR) potrubí a další věci...
Není to jednoznačná záležitost ! ;)

Milan Hudec:
Citace: Josef Kuhn  24.02.2012, 16:09

Projektanti to většinou neřeší, bohužel, natož aby se zatěžovali složitými výpočty,  buď dají odkaz na normu a nebo to neřeší vůbec vše projde přestože například projekt prošel stavebním řízením. Kdo bude zkoumat potrubí, jak je dlouhé a kudy vede?

Jak neřeší?,  musí (norm)
Výpočet je velice jednoduchý >:(

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  24.02.2012, 16:53

Jak neřeší?,  musí (norm)
Výpočet je velice jednoduchý >:(

Optimisto!
projektanti spoustu věci něřeší, protože to ani neznají!
Revizák musí pravidelně svoji kvalifikaci obhájit!
Projektant si jse "zdřímnout" na nějakou prezentaci, kde dostane svačinu a "bod do celoživotního vzdělávání".
A kolikrát RT supluje práci projektanta, kolikrát zachraňuje chyby projektanta a místo poděkování se ještě dočká zařazení "nepříjemný nebezpečný rejpal"!!
Asi je něco špatně!

Jan Alin:
Citace: Jiří Schwarz  24.02.2012, 17:07

A kolikrát RT supluje práci projektanta, kolikrát zachraňuje chyby projektanta a místo poděkování se ještě dočká zařazení "nepříjemný nebezpečný rejpal"!

Aha, tak proto se na mě tento týden pár lidí mračilo. A já blbec myslel, že jsem jim pomohl.  (doh)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana