Může se dovozce výrobku zbavit svých povinností jednoduchým prohlášením?
Jan Alin:
Výrobce lampičky osadil žárovku, která je určena pouze k ozkoušení výrobku a k posouzení vzhledu, jinak není určena k použití jako zdroj světla a může prasknout třeba za tři rozsvícení. Pro používání je třeba zakoupit ještě příslušnou žárovku.
Je to obdoba nenaplněných tonerů do tiskáren. Bohužel jsem přesvědčen že dle kocourkovského práva je to v pořádku, již jsem se s tím setkal. :(
Milan Hudec:
Citace: Jan Alin 19.02.2012, 18:46
Výrobce lampičky osadil žárovku, která je určena pouze k ozkoušení výrobku a k posouzení vzhledu, jinak není určena k použití jako zdroj světla a může prasknout třeba za tři rozsvícení. Pro používání je třeba zakoupit ještě příslušnou žárovku.
Je to obdoba nenaplněných tonerů do tiskáren. Bohužel jsem přesvědčen že dle kocourkovského práva je to v pořádku, již jsem se s tím setkal. :(
Pokud není na lampičce Watáž, může nastat problém, jakou žárovku?
Správně žádnou, ale k čemu pak taková lampička :)
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec 19.02.2012, 19:03
Pokud není na lampičce Watáž, může nastat problém, jakou žárovku?
Ona někde ta "Watáž" vždy bývá, bordel je hlavně to, že se všude argumentuje úsporou energií a tady se dodává žárovka kterou někdo musel vyrobit a musí se zahodit a koupit stejně nová. Ve skutečnosti ten výrobek přijde ještě dráž, protože je třeba navíc zaplatit tu zkušební žárovku.
XL:
O jaký světelný zdroj se jednalo?
Nebyla to náhodou třeba matná nebo výkonnější žárovka, jejíž prodej zakázala EU a prodejce se to snaží obejít prohlášením za reklamní předmět, který je zdarma (obdoba tepelné koule)?
Tomáš Hradecký:
výrobci a dovozci si budou dělat co chtějí dokud jim to budeme kupovat ..... (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana