Jak nejlépe vystínit vysokofrekvenční signál v el. neviditelném plotu?

<< < (5/12) > >>

Tomáš.Ondra:
A co zkusit vodič zakopat do maximální možné hloubky. "zahrobečkovat" vrstvou zeminy a přiklopit stříškou z nerez plechu. Nebo ještě ta možnost s vodivou chráničkou - místo fezn použít nerez trubku.

raj:
Použil bych stíněné UTPčko, jeden pár.

Pavel Horský:
Citace: Václav 3  17.02.2012, 10:44

Tak jsem si přečetl ten návod (škoda, že tu nebyl od začátku vlákna) a asi bych použil koaxiální kabel 50 Ohmů pro vysílačky typu RG 213, má dostatečně silnou vnitřní žílu i husté stínění, plášť je silný a běžně se používá na povětrnosti, kde vydrží mnoho let. Vnější průměr kabelu odpovídá zhruba CYKY 3x2,5, takže by neměl být problém ho napojit na jednoduchý vodič třeba v acidurce umístěné na sloupcích brány, odkud by mohl jít i vodič na uzemnění a tím by se odstranil problém spojů v zemi.

Tak toto se mi zatím zamlouvá úplně nejvíc.   (jednicka)

SMILEK:
Citace: Jiří Schwarz  17.02.2012, 10:35

Za pokus by to stálo, ale to bych ti měl půjčit "přehleďák",  abys tam mohl chodit, zkoušet sílu signálu a zbytečně netrápil psa...

Možná by stačilo místo zapůjčení přehleďáku dát si na krk rovnou ten obojek a vyzkoušet pohyb po čtyřech. Tím by se tomu trápení psa také předešlo ...  (dance)

Citace: Pavel Horský  17.02.2012, 12:47

A pak se bojím toho, že kovová trubka v zemi nic moc nevydrží...
... Doporučení výrobce známe. Vyzvednutí není majitelem akceptovatelné. A mezi námi.......doved ete si představit, jak by taková "opičárna" vypadala?

Dovedeme. A Honza Hájek by na to hned mohl udělat oddálený bleskosvodhromosvod.

Vidím to na tu trubku (či koax) podle p. Schwarze a Václava 3. Vydrží pod zemí určitě déle, než ten pes. A kdyby měl majitel o její životnost opravdu velkou obavu, může se připoložit ještě katodická ochrana  ;).

Pavel Horský:
 :D Pavle, to jsem v hospodě taky tvrdil, jen jsem nebyl až takovej drsňák a doporučoval jsem obojek nasadit trny na ruku. Ale nevím. Údajně je to taková pecka, že si to zvíře lehne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana