Jak hodnotit výměnu klasických zářivek za LED?
Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz 09.02.2012, 16:18
A to jsi nenápadně zamlčel, že při masovém nasazení se změní poměr mezi zatížením fázových vodičů a středního
A také jsi nezdůraznil, že existuje také něco jak EMC a někteří výrobci to asi taky neberou moc vážně...
Z kuloárních informací: některé fy. podporující nasazování úsporek v reklamních kampaních si již mastí kapsy na výměnách stupaček a hl.přívodů právě kvůli harmonickým, ale tuto činnost již nefinancují na svou režii, zajímavá shoda (zle) (zle) (zle) (zle) (zle) (zle) (zle) (zle)
Jan Alin:
Citace: Josef Pentoda 09.02.2012, 15:49
Není potřeba zasahovat do tělesa.
Mohl byste dát typ na konkrétní výrobek, zatím jsem se setkal pouze s trubicí kde bylo nutno přivést čisté L a N na jednu stranu trubice, což znamená zásah do svítidla.
Josef Pentoda:
Citace: Jan Alin 09.02.2012, 21:32
Mohl byste dát typ na konkrétní výrobek, zatím jsem se setkal pouze s trubicí kde bylo nutno přivést čisté L a N na jednu stranu trubice, což znamená zásah do svítidla.
Informace mám z technické podpory Philips. Jinak se vyhýbám LED osvětlení jako čert kříži. :) Kontak mohu poslat.
Jan Alin:
Citace: Josef Pentoda 10.02.2012, 12:28
Informace mám z technické podpory Philips. Jinak se vyhýbám LED osvětlení jako čert kříži. :) Kontak mohu poslat.
U těch jsem našel na webu jen žárovky, náhradu zářivek nikoli.
Martin1548:
Citace: František Šohajda 09.02.2012, 11:47
Jak pohlížet na firmu, která chce v celé nemocnici vyměnit všechny klasické zářivky za zářivky LED za nějaký ? splátkový kalendář ? Prý se ušetří hodně elektřiny, všichni se toho chytli, že je to super
Pohlížet jako na sedmilháře a nechat je zavřít dveře zvenku:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php?topic=17653.0
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana