Při výměně elektroměru vyhořely přístroje v bytě, jak pokračovat?
Roman Kostelecký:
Nedávno k mým známým přijel elektrikář, z důvodu výměny elektroměru.
V domě žíjí celkem 2rodiny a každá má svůj hlavní jistič i elektroměr.
V průběhu výměny se zakouřilo z přístrojů v horním bytě (myčka, satelit, video) a od té chvíle jsou tyto přístroje nefunkční.
Elektrikáře to nijak nezajímalo a řekl, že jistič měl celou dobu vypnuté.
Ted nevědí jak pokračovat, tak dávám dotaz sem.
Jan Franěk:
O jakého elektrikáře šlo? Jestli myslíte elektrikářem technika distributora, který prováděl výměnu elektroměrů, okamžitě a nejlépe i písemně informujte svého dodavatele elektřiny. Podejte stížnost a popište i chování toho technika, když se s tím vůbec nechtěl na místě zabývat.
Ovšem jestli máte nějakou šanci, to si netroufám odhadnout. Zřejmě bych doporučil i návštěvu RT, který by instalaci zkontroloval, a napsal zprávu, kde by popsal její stav. Jestli bude instalace v pořádku, musíte tlačit neustále na distributora a chtít náhradu škody. Ze zkušeností vím, že poprvé odmítnou, ale po neustálých nátlacích se začnou trochu hýbat.
Přeji pevné nervy a hodně štěstí.
Petr Doležal:
Citace: Roman Kostelecký 08.02.2012, 18:51
V průběhu výměny se zakouřilo z přístrojů v horním bytě (myčka, satelit, video) a od té chvíle jsou tyto přístroje nefunkční.
Mně to připadá na odpojení N při zapnutém jističi. Opravny spotřebičů by nedaly dobrozdání o zničení přepětím?
Petr M:
Citace: Petr Doležal 09.02.2012, 09:30
Mně to připadá na odpojení N při zapnutém jističi. Opravny spotřebičů by nedaly dobrozdání o zničení přepětím?
Taky mám pocit, že vypnul jistič pro dolní byt, horní nechal jet a pak přerušil nulu pro oba. Takže vyjádření z opraven a tlačit na firmu.
František Šohajda:
Nejspí bude ta "nula" .....
Do zásuvek 1 fázových došlo 400V !
U které jste společnosti ?dodavatele energie.
PEN vodič by neměl jít přes elektroměr !!U některých dodavatelů !
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana