Proč vybavuje proudový chránič, když je izolační odpor OK?
Jiří Schwarz:
Podle popisu to vypadá, že se tam vlhkosti sráží moc, určitě bych podpořil myšlenku, že je třeba proti ní něco udělat. Jestli je izolační stav dostává až někam pod 20 kOhm (jinak by chránič neměl padat), musí to být pro elektroinstala ci (a nejen pro ni) dost likvidační prostředí!
K měření izolačních odporů jen jednu poznámku - při měření DC proudem dochází k jistým chemickým procesům a měřená hodnota se může během měření "vylepšit", pro AC proud se vlhká instalace může chovat poněkud jinak. Takže té naměřené hodnotě bych dal "omezenou vážnost"...
Václav Pešek:
když je tam zima a vlhko, je problém jasný...
zkuste si tam zatopit.... zima zmizí a vlhko s ní.....
sprchovat se v teplotě pod 20st. C bych nechtěl ani za živej svět
Miroslav Balek:
Izolaci odpor jsem meril pristrojem pro mereni izolace vinuti motoru.Byl vice nez 1 Mohm na 500 V.Bylo to ale tak hodinu po otevreni zasuvek tak uz tam mohlo byt sucho.Jinak ano pristroje jsou instalovany ve spravnych zonach a chranic vybavuje i bez zateze.Pristro je IP 44 na omitku znam ale do bytu se moc nehodi no :-[ .Asi tedy zkusim jeste vice vetrat a ventilator necham pusteny jeste dele po sprchovani.Mys lel jsem jestli neznate treba nejaky osvedceny sprej ktery pomaha dlouhodobeji odpuzovat vlhkost.Je to na chalupe a teplotu tam v prvni den prijezdu moc vysoko nedostanu.
Jozef BABJAK:
Neriešilo by veľkú časť problémov udelátko ako Solarventil? Kúriť sa s tým asi nedá, ale rozumne vetrať by to mohlo.
Miroš Jan:
Citace: Miroslav Balek 08.02.2012, 11:22
Izolaci odpor jsem meril pristrojem pro mereni izolace vinuti motoru.Byl vice nez 1 Mohm na 500 V.Bylo to ale tak hodinu po otevreni zasuvek tak uz tam mohlo byt sucho.Jinak ano pristroje jsou instalovany ve spravnych zonach a chranic vybavuje i bez zateze.Pristro je IP 44 na omitku znam ale do bytu se moc nehodi no :-[ .Asi tedy zkusim jeste vice vetrat a ventilator necham pusteny jeste dele po sprchovani.Mys lel jsem jestli neznate treba nejaky osvedceny sprej ktery pomaha dlouhodobeji odpuzovat vlhkost.Je to na chalupe a teplotu tam v prvni den prijezdu moc vysoko nedostanu.
Chyba.
Ten izolační odpor jste měl měřit hned po sprchování, a ne až hodinu potom.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana