Proč vybavuje proudový chránič, když je izolační odpor OK?

(1/3) > >>

Miroslav Balek:

Asi pred rokem a pul jsem ve starem rodinnem domku predelaval elektroinstala ci.
Vse podle norem tak jak to ma byt vyhlasku 5o vlastnim.
Prvni zimu bylo vse jeste v poradku ale letos mi uz dvakrat vypadl proudovy chranic ktery je pouze na koupelnu.
Promeril jsem izolacni odpor vodicu, zkontroloval zapojeni vse je v poradku.
Potiz je v tom ze v koupelne je pomerne velka zima pri sprchovani se tvori hodne pary a vlhkost se dostava do zasuvek.
Ty jsou uz po roce a neco provozu dost zoxidovane i na stene krabicky je  videt vlhkost.
Po prostrikani zasuvek specialnim pripravkem na konektory v autech cca mesic pokoj a pak to zacne znovu padat.
Nevim jestli pomuze zasuvka IP 44 s vickem pod omitku  jsou tam hodne vlhke i zdi leta se do nich dostavala voda a IP 44 na omitku se mi tam moc davat nechce?
Je to hezka koupelnicka. ::)

Jirka Š. Svejkovský:
Jak jste měřil izolační odpor? Stačí pod 15kOhm a chránič už může reagovat.

Vlhkost může být příčina. Zkoušel jste koupelnu aktivně odvětrat? Řešil bych příčinu, ne důsledek.

Daniel Hudzík:
Ake hodnoty izol. odporu ste nameral? Chranič vybavuje aj bez zataze?
Su zasuvky instalovane v spravnych zonach? (nerad, ale rypnem si)

Tomáš Hradecký:
záleží kolik jste naměřil izolační odpor ,  který by měl být minimálně 1MOhm . Nevim jestli pomůže zásuvka IP44 pod omítku ,  když tvrdíte že jde vlhkost i ze zdi .

Václav 3:
Ve vlhkém prostředí je třeba instalační prvky IP44 osadit na zeď a v dolní části udělat odkapový otvor na kondenzát (někdy je předlisovaný, jindy je třeba vyvrtat). Usazení do zdi způsobí, že stav může být horší, než při použití zásuvek a spínačů do běžného prostředí (IP30)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana