Má dnes nejaký zmysel revízia bleskozvodu podľa 34 1390?
Josef Nosek:
Tato dlouhá diskuze ve které se snaží mnozí řešit zda spojovat uzemnění, nebo nespojovat, zda chránit proti přepětí nebo nechránit a způsoby jak to provést. Padl zde názor že dodavatel chrání distribuční síť. Je třeba si také přečíst co požaduje ČEZ jako dodavatel ve smlouvách. Část jedné z loňského roku přikládám. Všimněte si zakroužkovanýc h bodů. Dodavatel požaduje ochranu proti přepětí od provozovatele. Všiměte si ještě bodu odpojovací prvek - slouží k tomu pojistky v HDS. Ještě o rok dříve u stejného bytu sloužil jako odpojovací prvek jistič před elektroměrem. Názory se mění s časem a ČEZ není hloupý, má to ve smouvě ošetřené.
Jiří Schwarz:
A je tu připraven slušný prostor pro "souboj právníků".
V části elektrorozvodů, které jsou ještě před rozhraním dodavatel-odběratel, se něco stane s PENem, vyskočí napětí na nejméně zatížené fázi...
Uzná dodavatel svoji chybu, nebo to postaví tak, že si měl odběratel svoje spotřebiče chránit?
Jaroslav Ratiborský:
Možná by bylo dobré, kdyby ten,kdo působí pracovně nebo například částečně žije v zahraničí se podělil o zkušenosti s touto problematikou v dané zemi zejména by mne zajímalo zda a do jaké míry majitelé elektroinstala cí a el.spotřebičů chrání a tyto zařízení před přepětím(zda se touto problematikou vůbec zabývají) a pokud ano jakým způsobem se toto projevuje zejména u elektroinstala cí realizovaných v období například od roku 1970 do 2000.
Osobně jsem toho názoru,že by to přispělo k lepší informovanosti .
Jsem si vědom,že to je příspěvek mimo uvedené téma.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš 13.02.2012, 09:39
Doporučuji přečíst si knihu Thilo Sarrazina Německo páchá sebevraždu. Mnohé z toho, co tam píše, platí i u nás.
Místo doporučení k přečtení knih bych uvítal konkrétní odpověď k uvedenému tématu.
Jan Hájek:
Citace: Jaroslav Ratiborský 20.02.2012, 07:13
Místo doporučení k přečtení knih bych uvítal konkrétní odpověď k uvedenému tématu.
Díky za doporučení! Teď si opravdu tu knihu přečtu, stejně jako jsem se podíval na kolegou Fukem doporučený film Absurdistán.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana