Čo je to dle normy elektrické svietidlo?

<< < (3/4) > >>

Ján Garaj:
Ako opäť má pan Schwarz pravdu v tom, že aj ja by som bol hnal revizáka ak by mi napísal, že hromozvod, ktorý vyhovoval, velmi vyhovoval pôvodnej norme by naraz nevyhovoval novej norme. Revizák mi navrhol, aby som v rámci môjho uváženia(tzv blahovúle) doplnil jednu jímcí tyč a jeden zvod. Jednalo sa o problém s doplnením hromozvodu na ochranu Solárnych  kolektorov. Samozrejme už sa zasa súdim-podané na súd, na odbornú certifikovanú firmu, že ten hromozvod nedoplnili oni, nakolko to bolo ich povinnosťou a neurobili to. Samozrejme na súd by len toto bolo málo. Majú toho za ušami trošku viac. Ale to možno inokedy. Ďakujem iba za radu na opätovnú revíziu a to ostatné si ustrážim.

František Šohajda:
Kdyby jste třeba na škole rozdělával každé svítidlo při periodické revizi, pak cenu za revizi vám nezaplatí, nebo zaplatí ale naposledy !! (zle)
Nebo by jste dělal za 8 .-Kč za hodinu.....jin ak to nebude !Ani nejde!

Marián K:
Mne osobne sa teda u vás v Česku veľmi páči spôsob zlúčenia 1600 a 1610 do ed.2, viď popis vyššie. Máte to všetko pekne a logicky zahrnuté v inštalácii. Okrem svietidiel aj ventilátory na WC, pohybové snímače, zvončeky, jednoducho všetko čo k nej patrí. Môžem len dúfať, že sa čoskoro objaví aj u nás. Plne súhlasím s tým, že ak RT vylezie ku všetkému, tak nezarobí. Toto však za RT žiadna norma riešiť nebude, je to len na jeho šikovnosti a odvahe, ale do spôsobu výkonu revízie si navzájom liezť predsa nebudeme.

Normy sa neustále menia a meniť budú, lebo sú nedokonalé, aj tie nové. Aspoň že písmo sväté nie je norma  :D.

Vladimír Huba:
Utiekol vám zmysel vykonávania revízií spotrebičov. Svietidlo je vždy spotrebič, no treba ho patrične zaradiť.
Ak si prezriete tabuľku č.1 v STN 33 1610, tak zistíte, že pri neprenosných a pripevnených spotrebičoch je odkaz na lehoty podľa STN 33 1500. Dokonca aj skupina B (1x za 6 mesiacov) zodpovedá lehote dočasného zariadenia.
Pri slove "revízia spotrebiča" sa mi nemusí okamžite vybaviť STN 33 1610. Svietidlá a ostatné pevne pripojené spotrebiče sa revidujú podľa STN 33 1500 spôsobom popísaným v STN 33 2000-6. (Prosím nerozoberajme, čo je spotrebič a čo stroj).
Tiež za zmienku stojí príloha G.2 v STN 33 2000-6, kde je metodika, ktorá sa týka aj svietidiel (pevne pripojených).

To, že revíziu končíte na príslušných vypínačoch by nemalo platiť pri svietidlách. A keď budeme dôslední, tak ani pri iných pevne pripojených spotrebičoch. Tam by ste mal skončiť na všetkých neživých prístupných častiach v dosahu.

Takže by som si dovolil opraviť vašu tabuľku z úvodu:
- elektrické svietidlo - všeobecný, nič nehovoriaci pojem - pozri náučný slovník, Vikipedia, Google...
- nočná lampa - STN 33 1610 čl.3.2.3
- stropné bytové svietidlo - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy
- veľký reflektor... - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy
- lampa verejného osvetlenia - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy
- LED baterka (čelovka) - nepatrí pod VTZ
- pracovné svietidlo na šnúre - STN 33 1610 čl.3.2.3
- set reflektorov (štadión) - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy

Marián K:
Citace: Vladimír Huba  30.01.2012, 03:12

Takže by som si dovolil opraviť vašu tabuľku z úvodu:
- elektrické svietidlo - všeobecný, nič nehovoriaci pojem - pozri náučný slovník, Vikipedia, Google...
- nočná lampa - STN 33 1610 čl.3.2.3
- stropné bytové svietidlo - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy
- veľký reflektor... - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy
- lampa verejného osvetlenia - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy
- LED baterka (čelovka) - nepatrí pod VTZ
- pracovné svietidlo na šnúre - STN 33 1610 čl.3.2.3
- set reflektorov (štadión) - STN 33 1500 + vonkajšie vplyvy

Poďakovaním by som porušil pravidlá tohto fóra, takže... ;)
Svojím príspevkom ste do bodky naplnil moju predstavu o forme odbornej diskusie (jednicka)
Dúfam že to pomôže aj mnohým pasívnym účastníkom toto fóra (podľa počtu prezretí v to dúfam).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana