Lze pripojiť druhú isitčovú skrinku ku starej?
Ľubo Farbiak:
Je možné pripojiť novú ističovú skrinku ku starej?
Potreboval by som vytvoriť nový rozvod a pripojiť ho ku starému.
Starý je riešený Al káblami.
Neviem či je možné prepojiť dva rozvádzače (starý s Al a nový s Cu káblami) navzájom.
Václav 3:
Ach jo, to je zase dotaz. Nejprve by to chtělo projekt, pak elektrikáře a na závěr revizi.
Daniel Hudzík:
Citace: Ľubo Farbiak 11.01.2012, 08:55
Je možné pripojiť novú ističovú skrinku ku starej?
Potreboval by som vytvoriť nový rozvod a pripojiť ho ku starému.
Starý je riešený Al káblami.
Neviem či je možné prepojiť dva rozvádzače (starý s Al a nový s Cu káblami) navzájom.
Ak neocakavate radu typu "zavolajte si odbornika" povedzte nam aspon nejake podrobnosti napr. dimenziu a istenie tych Al kablov, co vsetko uvazujete pod "novym rozvodom" a ostatne detaily.. vtedy vam vieme aspon priblizne povedat ci ma zmysel sa do toho pustat alebo treba celkovu rekonstrukciu
Ale ako povedal kolega predomnou, bez projektu a naslednej revizie to nepojde. Na diskusnom fore vam to nik projektovat nebude.
Ľubo Farbiak:
Ďakujem že ste ma neodbili...Tak že na starom rozvode sú ističe 2x6A na svetlá a 2x10A na zásúvky. V poslednom okruhu zásuvkovom mi odišli 3 zásuvky. Polámali sa mi AL káble v stene..Tak som chcel dočasne pomocou žľabou vytvoriť nové zásuvky pri tých starých. V priebehu cca 3 roky plánujem rekonštrukciu celej elektriky, toto som len chcel dočasne. Na novom rozvode by som chcel dva okruhy. Na jednom bude iba TV a nejaké hifi veci a na tom druhom chladnička...N eviem či to stačí ak nie doplním..ďakuj em
P.S. ide mi o to či je možné tú novú skrinku pripojiť paralelne k tej starej...čiže L a PEN aj do jednej aj do druhej
Daniel Hudzík:
Citace: Ľubo Farbiak 11.01.2012, 10:33
Ďakujem že ste ma neodbili...Tak že na starom rozvode sú ističe 2x6A na svetlá a 2x10A na zásúvky. V poslednom okruhu zásuvkovom mi odišli 3 zásuvky. Polámali sa mi AL káble v stene..Tak som chcel dočasne pomocou žľabou vytvoriť nové zásuvky pri tých starých. V priebehu cca 3 roky plánujem rekonštrukciu celej elektriky, toto som len chcel dočasne. Na novom rozvode by som chcel dva okruhy. Na jednom bude iba TV a nejaké hifi veci a na tom druhom chladnička...N eviem či to stačí ak nie doplním..ďakuj em
P.S. ide mi o to či je možné tú novú skrinku pripojiť paralelne k tej starej...čiže L a PEN aj do jednej aj do druhej
Dnesna minimalna dimenzia PENu v Al je 16mm2.. nemyslim ze to splnate.. prvy dovod preco nie
PS. Pozvat si elektrikara, ktory vam to za "pivo" prehliadne a navrhne najlepsie riesenie je pre Vas asi to najvhodnejsie
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana