Lze pripojiť druhú isitčovú skrinku ku starej?

<< < (2/6) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
A co takhle udělat přípravu na rekonstrukci? Starou rozvodnici vyhodit a instalovat novou. Ta by byla osazena na jištění starých rozvodů a poskytla by i prostor pro obvody nové. Doplníte pouze přípojničku PEN (provedení na lištu DIN),  kam připojíte staré obvody.

Cena není veliká, jistič stojí okolo stokoruny, rozvodnice několik stokorun plus nějaká ta hodina práce.

To už je ale opravdu práce pro elektrikáře.

Tomáš Hradecký:
Citace: Daniel Hudzík  11.01.2012, 10:59

Dnesna minimalna dimenzia PENu v Al je 16mm2.. nemyslim ze to splnate.. prvy dovod preco nie

PS. Pozvat si elektrikara, ktory vam to  za "pivo" prehliadne a navrhne najlepsie riesenie je pre Vas asi to najvhodnejsie

přesně tak pozvat někoho kdo tomu rozumí ,  prohlédne a navrhne řešení . Opravdu to nejsou jen dva drátky jeden tam a druhý zpátky ,  zvlášť pokud Vaše elektroinstala ce je ve stavu že už se drátky lámou byste si měl pozvat revizního technika aby vám instalaci zkontroloval a přitom vám navrhne řešení .  :)

Oldřich Morávek:
Ještě by mě zajímaloz čeho je přívod a jaké je předřazené jištění.

Vzhledem k vašim příspěvkům bych také doporučoval nechat odbornou práci na odborníky. Nakonec to totiž bude nejlevnější řešení.

Tomáš Hradecký:
Citace: Ľubo Farbiak  11.01.2012, 10:33

Ďakujem že ste ma neodbili...Tak že na starom rozvode sú ističe 2x6A na svetlá a 2x10A na zásúvky. V poslednom okruhu zásuvkovom mi odišli 3 zásuvky. Polámali sa mi AL káble v stene..Tak som chcel dočasne pomocou žľabou vytvoriť nové zásuvky pri tých starých. V priebehu cca 3 roky plánujem rekonštrukciu celej elektriky, toto som len chcel dočasne. Na novom rozvode by som chcel dva okruhy. Na jednom bude iba TV a nejaké hifi veci a na tom druhom chladnička...N eviem či to stačí ak nie doplním..ďakuj em

P.S. ide mi o to či je možné tú novú skrinku pripojiť paralelne k tej starej...čiže L a PEN aj do jednej aj do druhej

hlavně prosím vás bacha na slovo "dočasně" kolikrát vidím při revizích věci a komentář je vždy stejný ... to se tu tenkrát dělalo  jen provizorně. Pokud chcete něco udělat DOČASNĚ i tak to musí být provedeno BEZPEČNĚ  protože  v případě špatného řešení to může někomu DOČASNĚ a zároveň NEBEZPEČNĚ poklepat rukou .

Ľubo Farbiak:
pre p. Svejkovského

a nebude to robiť zle keď prívod je AL? Myslím ako napojiť ten nový obvod čo sa týka fáze...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana