Proč bojler nahřívá na polovinu?
Vít Rotrekl:
Myslím, že by mohl být zanešený. A tím pádem se hůře mění studená voda s teplou okolo topné spirály a proto se nestihne voda v bojleru ohřát. Řešil jsem podobnej případ loni. Spirála OK, termostat taky OK. Nezbylo než bojler otevřít a kouknou to vnitř. Vyhrnul jsem něj asi půl kyblu kamení (vodního), takže spirála byla cca 1/3 až 1/2 zanešená kameněm.
V tomto případě žádné měření nic moc nenapoví. Snad jedině monitoring odebíraného proudu, protože bojler bude častěji spínat a topit kratší dobu.
Martin Šedivý:
Pravděpodobná je i vada provozního termostatu. Každé 2 roky měním termostat z Metry KR 11 v boileru z Dražic. Závada se bohužel neprojeví okamžitou smrtí t-statu.
Khun Václav:
Vodní kámen, to je prevít :D Doma u rodičů je taky bojler z Dražic, který zničeho nic přestal ohřívat... jako ohříval ale v náhodný čas a na náhodně dlouhou dobu. Po otevření byla spálená svorkovnice... topné tělísko OK, termostat taky OK... Po výměně svorkovnice byl problém vyřešen. Pro jistotu jsem svorkovnici nahradil keramickou, než plastovou. Důvod proč svorkovnice shořela si vysvětluju jedině špatně dotaženým šroubkem a tím pádem zvýšeným přechoďákem... ale už tomu bude půl roku a vše jede jak má...
Pavel Horský:
Vidíte, dopadlo to přesně tak, jak jsem psal v původním příspěvku. Mnozí přispěvatelé pak ani nečtou předešlé příspěvky a radí a radí a radí.......... ............. ;) :D
Jiří Schwarz:
Až dopiju kávičku, zkusím z logru nějakou věštbu...
Přesněji to na dálku ani jinak nejde.
Jestli došlo ke změně během krátké doby, přikláněl bych se k tomu, co už v některých příspěvcích padlo:
- vadná topná spirála
- vadný temostat
- chyba v ovládání, není spínáno na dostatečnou dobu
Ještě bych po jedné zkušenosti X let staré nevylučoval závadu na přívodu. Před léty jsem se setkal s tím, že došlo při stavebních pracích k poškození PEN vodiče a bojler hřál přes špatně provedené pospojování, využíval zem s přívodu vody se studny,... Ale to by se tam objevilo nebezpečné dotykové napětí.
Elektrikář s potřebným vybavením na místě je nejsprávnější návod...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana