Proč bojler nahřívá na polovinu?
Machalová:
Chci se zeptat co je s bojlerem. Nahřívá tak napůl než bylo obvyklé.. je možné aby to bylo zanešením bojleru?, Objevilo se to v posledních 14 dnech z ničeho nic.
Pavel Horský:
Tento dotaz působí jako kvízová otázka, kterou se teď, jako obvykle, bude snažit rozlousknout spousta zdejších přispěvatelů.
Vězte však, že nejlepším jedinečným řešením, které vás zřejmě stejně nemine, je zavolat si odborníka elektrikáře, který vám "klešťákem" změří odběr spirály a zkontroluje její stav.
Na 99% bude vadná spirála (topné tělísko). Kdyby byl bojler zanešený, neprojeví se to náhle ze dne na den a při zanešení pak vybavuje tepelná ochrana bojleru a to byste si vodu moc neohřál (a).
Závada může být i ve zkrácené době spínání bojleru....... ........jak jsem již psal, zavolejte si odborníka.
Milan Hudec:
Není co louskat, pokud jsou údaje tazatelky správné, tak jediné, co se během posledních 14dnů změnilo (alespon někde) je počasí, voda přitéká do bojleru studenější, kolem Vánoc a Nového roku se lidi více koupou, aspoň tedy někteří, tudíž je větší spotřeba vody......a rovnice je vyřešená :)
Pavel Horský:
Nemyslím, že by se v posledních 14 dnech nějak významně změnila venkovní teplota, která by takto ovlivnila teplotu přitékající vody do bojleru.
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 07.01.2012, 20:45
Nemyslím, že by se v posledních 14 dnech nějak významně změnila venkovní teplota, která by takto ovlivnila teplotu přitékající vody do bojleru.
Tys mě na to skočil?, vždyť jsem na konec příspěvku dal smíška (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana