Mohu mít rozvaděč nn v datovém racku?

<< < (6/7) > >>

Jiří Mudra:
Tak tak.. všechno... a ikdyž to nejde finančně hned, tak kabel natažený být může.

Rasucha:

Tento portál je pro mne velice zajímavý a inspirativní.
Profesí jsem lastmile technik v telekomunikaci ch a zároven mam vyhlášku 50/8.
Souběh UTP+CYKY na kazdou zasuvku zvlast je hloupe.
Myslim ze na silovovou a datovou cast rozvodu by mely byt dva projekty,
protoze se jedna o dve sice elektricke ale diametralne rozlisne veci.
Reseni u siloproudu "co prvek to kabel" je nesmysl.
Datova sit ma sve specifika a reseni dvou Racku je idealni.
Respektive jeden datovy rack+ klasicka rozvodna skrin na siloproud.
KDYZ UZ NA TO MAM VYCLENENOU MISTNOST.

Petr Kolařík:
Ano, však tak si to i představuji, akorát jsem se možná špatně vyjádřil. Datovou skříň tam určitě mít budu, s tím že kabely (UTP) vyvedu do patch panelů. Souběh silového a datového kabelu jsem myslel samozřejmě obrazně. Datové a silové kabely povedou zvlášť akorát vyústění v jedno místě (včetně vypínačů). Dokonce některé UTP kabely co mám už doma mám i stíněné.
Hlavně mi jde o tu rozvodnou skříň. Myslel jsem že existuje skříň, která by byla velikostně podobná té datové. Jinak co jsem tak hledal na internetu tak něco jsem našel tady: http://www.comfortlive.cz/fotodokumentace.html
Sice to není velikostně stejné jako datová ale asi takto by to mohlo vypadat.

Zdenek Hejčl:
Já bych to řešil asi takto: dvě stejné skříně, jednu pro rack a druhou bych nechal předělat s patřičnými atesty na silovou /po dohodě s konkrétní firmou/ a je pár firem, které to umí.  
Bastlit si to sám, jako laik bych nedělal  (no)  (norm)  o:-)  a  (beach).

Juraj Rojko:
Aha, takže vám jde asi zejména o estetiku, aby nebyly u sebe dvě zcela různé bedny. Tomu vcelku rozumím, ale v technické místnosti bych to bral jako kritérium s menší prioritou.

UTP = unshielded twisted pair, t.j. nestíněný. Chápu jak to myslíte, ale dejte si pozor až to budete objednávat, pokud uvedete UTP, tak se dožijete nemilého překvapení. Tyto kabely mají malé průřezy, v závislosti na koncových prvcích to může způsobit nadměrné úbytky napětí. Zvažte použití kabelů, které jsou pro tyto účely přímo určené YCYM, JY(ST)Y... dle použitého sytému a projektu. Mnoho systémů IE umožňuje stromovou topologii, takže nemusíte tahat kabel od každého prvku do rozvaděče, pouze se "téměř jakkoli" propojí koncové prvky navzájem. Ušetří se tím stovky metrů kabelů. Má to samozřejmě svá pravidla a omezení, opět řeší projekt.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana