Uzemnit koax od antény?

<< < (11/12) > >>

Vladimír Brok:
Na našem webu www.prepeti.cz je uveden článek "Antény, hromosvody a přepěťové ochrany v praxi",  ve kterém je tato tématika dost podrobně popsána a vysvětlena. Přeji pánům kolegům uspěšný start do nového roku 2012. Brok, Ž. Brod.

Jan Hájek:
http://elektrika.cz/data/clanky/anteny-hromosvody-a-prepetove-ochrany-aneb-en-csn-62305-v-praxi

Filip73:
Nemáte foto té tlumivky 20-25zav. průměr 6mm namontované na anténě?   

Jiří Schwarz:
Citace: Filip73  14.01.2012, 12:34

Nemáte foto té tlumivky 20-25zav. průměr 6mm namontované na anténě?   

To je uvnitř krabičky, kde se připojuje anténní svod k vývodům zářiče. To si snad umíte předstait, že se vezmou kousky CuL vodiče o průměru kolem 0,5mm, na kousku kulatiny se navine vodič do tvaru válcové cívky, na malé destičce se zapojí tak, že jeden konec cívečky se připojí na svorku zářiče a druhá na kontakt, který je spojen se šroubem, držícím krabičku na ráhně. A protože má zářič 2 vývody, jsou cívečky 2. Ale není to jediné provedení, často tam byl symetrizační (a transformační 300/75 Ohm) článek s "uzemněným" středem.

Filip73:
Colorku jsem včera ze střechy sundal a nahradil plzeňským Sítem. Symetrizační člen s připojením na kostru antény mám, ale v antenní krabičce musím mít nízkošumový zesilovač, který napájím adapterem z půdy. Zkoušel jsem zesilovač stejných parametrů dát cca 3 metry za anténu a v krabičce ponechat ten symetrizační člen, ale signál nedosahoval hodnot pro bezproblémový příjem. Ty tlumivky tam samozřejmě přidám, ale chtělo to ještě zařadit nějaký svodič mezi anténu a napájení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana