Ako riesit prekompenzovanu siet?

<< < (3/3)

Zdeněk Mazač:
Moje zkušenost:
zkontroloval bych existenci a případné připojení kompenzačního kondenzátoru vn trafa /1.pole rozvodny, nahozený jistič, kvalitu C/
Kontrola měřícího trafa
Kontrola stykačů, pojistek, C v kompenzačním rozvaděči
Kontrola kompenzačního přísroje, případné nastavení parametrů
Zkusil bych použít kompenzační přístroj s možností pracovat v Offset režimu kvůli možnosti vykompenzovat i impedanci přívodního vedení od trafa do rozvodny nn
I když kompenzační přístroj ukazuje správné hodnoty kompenzace, udělat odečty a výpočty na elektroměru, který bývá zapojen v vn části, jako prvotní info se dá použít na elměru znázornění vektorů a blikání diod....

František Šohajda:
Citace

/boli pod trafom v drevenej prehnitej bedni

Nebyli to kondenzátory na "stálou" kompenzaci trafa ?? (laicky řečeno)
V ČR museli být "delorové" věci zničeny tuším do roku 2005 (přesně nevím) po tomto datu je za to velká sanakce!!
A v dřevěné bedně ??To už bude asi historický kousek ... z toho nic slušného nevyrobíte ...rozhodně to chce novou kompenzaci řízenou "počítačem"...!

Daniel Hudzík:
Citace: František Šohajda  24.12.2011, 14:17

Nebyli to kondenzátory na "stálou" kompenzaci trafa ? (laicky řečeno)
V ČR museli být "delorové" věci zničeny tuším do roku 2005 (přesně nevím) po tomto datu je za to velká sanakce!
A v dřevěné bedně ?To už bude asi historický kousek ... z toho nic slušného nevyrobíte ...rozhodně to chce novou kompenzaci řízenou "počítačem"...!

Prislo sa na to tak ze tam vraj nieco "prskalo".. nikto z arealu nevedel co su to za "skatule". Viedol k tomu privod 2x AYKY 4x6 a drevo bolo miestami zuholnatene, miestami zhnite a kedze v areali za TS je centralny kompeznacny rozvadzac /sice starsieho data ale riadne dokumentovany/.. delorove historizmy sli prec

František Kabát:
Podobný problém  mi nastal po výměně nn části rozvodny. V původní rozvodně byly při hodnotě 0,97 sepnuty cca 2 stupně. Po spuštění nové rozvodny byla tato stále překompenzovan á a automatem veškeré kondenzátory odepnuty. Původní kompenzace byla Frako šestistupňová, nová je KBH 11 stupnů. S experty firmy KBH jsem bohužel problém nevyřešil. Jejich názor byl, že se musel změnit charakter odběru, což však nebyla pravdy. Protože mám do rozvodu  zapojenou KGJ (pouze pro vlastní spotřebu a ne pro distribuci),  vyřešil jsem to nedokompenzová ním této KGJ, dokompenzování odběru pak vyrovná vlastní kompenzace v nn rozvodně (jsou sepnuty cca 3-4 stupně). Je to sice krkolomné řešení, ale nic jiného mi nezbylo.

Jan Kelbich:
Citace: Daniel Hudzík  23.12.2011, 17:23

V podniku sa napajaju motory (povacsinou maju vlastnu kompenzaciu) a hlavne ziarivkove svietidla (tak 90% novych bez kompenzacie)

Nemáte tam nějakou výraznou nesymetrii ? A pokud ano, umí s ní váš centrální kompenzátor pracovat ? Napadá mě to jako jedno z možných vysvětlení překompenzován í.
Ideální je, pokud se centrální kompenzace stará také o symetrizaci zátěže (nejen Q, ale i P).

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana