Kdy a jak poznám, že mám správně navrženou velikost elektromotoru?

<< < (3/5) > >>

David Kučera:
Mam takovych prikladu vice.... Jen nevim kudy kam :-( a nejde o zanedbatelne vykony (od 1,5kw - 160kw). Moc se mi neosvedcila ani vymena stareho motoru za motor s EFF2. v realu je uspora 000 nic.

IM:
Citace: David Kučera  19.12.2011, 18:31

Mam takovych prikladu vice.... Jen nevim kudy kam :-( a nejde o zanedbatelne vykony (od 1,5kw - 160kw). Moc se mi neosvedcila ani vymena stareho motoru za motor s EFF2. v realu je uspora 000 nic.

Pohony byly na škole nejtěžší specializací. Prezentujete tady základní neznalosti fyziky ZŠ. Ty v diskuzi nenakoupíte.  :'(

Krýdl Petr:
Citace: Milan Hudec  19.12.2011, 16:30

Čím je motor větší (v rozumné míře, což je ta vaše),  tím je stabilnější jak mechanicky, tak "elektricky" a jeho provozem se naopak proti malému ušetří.
Navíc velký motor je znakem velkého, silného a pro dívky žádoucího chlapa (dance)

Mohu požádat o podrobnější vysvětlení vašeho výkladu? Ze své praxe totiž žiju v představě, že nezatížený motor je pro síť docela velký prevít. Dokud ovšem neberete v potaz tu skutečnost, že vám jalovinu začne někdo účtovat. Poté je ovšem vaše vysvětlení opodstatněné. Zkuste se podívat do připojovacích podmínek např. velkoodběrů a zjistíte, že je pro zákazníky docela malá výseč cos fí +0,95 -0,95 bez poplatku. Za ostatní znehodnocení je docela pěkná přirážka, když poté vezmete kalkulačku a začnete počítat, tak vám nezbývá nic jiného, než se rozhodnout pro plné zatížení soustrojí nebo dokonalou kompenzaci.

IM:
Citace: Krýdl Petr  19.12.2011, 23:25

Za ostatní znehodnocení je docela pěkná přirážka, když poté vezmete kalkulačku a začnete počítat, tak vám nezbývá nic jiného, než se rozhodnout pro plné zatížení soustrojí nebo dokonalou kompenzaci.

To podle vás při plném zatížení motoru nemusíte kompenzovat? To snad ne.  ??

Krýdl Petr:
Já netvrdím, že se nemusí kompenzovat, ale musíte uznat, že je jiná situace při zatíženém soustrojí s výsledným cos fí např. 0,85, nebo nezatíženým soustrojím s cos fí 0,6. Pak se situace po finanční stránce rapidně mění.   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana