Jak je to s pospojováním vodovodních baterií když je vodovod z PPR?

(1/8) > >>

Marcel Čelín:

Jak je to s pospojováním vodovodních baterií je li vodovod z PPR?
Zažil jsem různé dohady o metráži připoj. potrubí, vím ze existuje zemnící svorka ZS 4, ale je s ní problém při montáží aby se skryla pod rozetu a obklad, stejně moc nevěřím že po páru letech např. ve sprše absolutně nezaoxiduje spoj mezi podložkou a etážkou.

Podobně je li plynová trubka měděná, mám zakázán přímý styk s pozinkovanými materiály, a ZSA16 se zaryje pozinkem do mědi ... viděli jste někdo např. měděný strojek?
Výrobce čí dodavatel?
Obdobně je li trubka nerez, je možný pásek nerez ale co strojek?

Jiří Schwarz:
Citace: Marcel Čelín  11.12.2011, 22:02

...Podobně je li plynová trubka měděná, mám zakázán přímý styk s pozinkovanými materiály, a ZSA16 se zaryje pozinkem do mědi ... viděli jste někdo např. měděný strojek?
Výrobce čí dodavatel?
Obdobně je li trubka nerez, je možný pásek nerez ale co strojek?

V suchém prostředí bych svorku z FeZn na měděné trubce neviděl jako problém. Běžně se používaly svorky, které byly z FeZn a k nim byl Cu pásek kolem trubky. 

Voda v plastu - to je téma pro nějaký dlouhodobější průzkum - pokud má někdo vodu z vlastní studny a je to poměrně tvrdá voda z vysokým obsahem železa, usadí se časem uvnitř trubky nějaký vodivý povlak nebo ne?

Dnes se běžně bojler osazuje do nějakého prostoru mimo koupelnu, vedení je delší a tak se tam naměří dost vysoké "izolační stavy" mezi PE potenciálem a kovovou částí baterie

Marcel Čelín:
Mám v plynárenství zakázán přímý kontakt cu a fezn.

Kdysi jsem o tomto diskutoval s pánem od mědi (HUNGARIAN COPPER PROMOTION CENTRE
HCPC - Středisko mědi)můj dotaz:Rád bych se zeptal na pospojování, přemostění např, plynoměru na plynovém cu potrubí. Je možné používat klasické bernard svorky z pozinkované oceli v kombinaci s měděným páskem na tomto potrubí ? Svorka -pozinkovaná- je v
přímém kontaktu s materiálem trubky. Není li toto možné vyrábí se a dodává
nějaká adekvátní náhrada?  (poklona) .,  
odpověď: cituji: svorky na přemostění se prodávají v prodejnách (velkoobchodech) Elektro. Byl jsem dvěmi instalatérským i firmami ujištěn, že se prodávají také v měděném provedení. konec citace,
Jen je ještě nikdo z distributorů v okolí Ostravy neviděl ;D

voda v plastu- po čase se na vnitřním povrchu potrubí utvoří - dle kvality vody - vrstvička kterou bych popsal jako povlak, někdy až sliz. Jaký bude vliv na vodivost nedokážu posoudit.

S nerez potrubím jsem řešil taky, cituji zástupce výrobce nerez potrubí:
,
dopojení které jste nám zaslal, by jsme nedoporučili takto provést. Jelikož koroze při kontaktu mědi a nerezu hrozí ve vodném prostředí. Vzhledem k tomu, že v trubce může být studená voda, tak na povrchu může zkondenzovat voda a tím pádem může dojít k elektrochemick ému porušení (především se bude narušovat měď, ale nerez, i když méně, se bude narušovat taky. Stejně tak může dojít jakémukoli kontaktu tekutiny ( vody,) na povrchu trubky v místě uchycení měděnou páskou. Proto bych doporučil uchytit uzemnění na matici. Přechod mezi matkou a trubkou je vodivý.

Marcel Čelín:
Ještě obrázky....

Martin H.:
Citace: Marcel Čelín  11.12.2011, 22:02

Jak je to s pospojováním vodovodních baterií je li vodovod z PPR?
Zažil jsem různé dohady o metráži připoj. potrubí, vím ze existuje zemnící svorka ZS 4, ale je s ní problém při montáží aby se skryla pod rozetu a obklad, stejně moc nevěřím že po páru letech např. ve sprše absolutně nezaoxiduje spoj mezi podložkou a etážkou.

Ja som kedysi prehladal a precital cely archiv k tejto teme a za rozumny napad povazujem vlozenie kratkeho uzemneneho kovoveho potrubia do plastoveho rozvodu vody.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana