Jak spínat zvonek (230V) pomocí 8V?

(1/3) > >>

Michal Bl.:

Koupil jsem si domovní zvonek, ale až doma mě napadlo se podívat, jakým napětím se napájí.
Samozřejmě jsem zjistil, že je na 230V, ale bytový zvonek je na nějakých cca 8V?
Je to takový ten kladívkový chrchlák.
Takže potřeboval bych asi zapojit ten zvonek přes nějaké relátko, které by spínalo skrz těch 8V a do zvonku by pouštělo těch 230V.
Nemáte někdo nějaké schema, jak na to?

Miroslav Minařík:
Citace: Michal Bl.  10.12.2011, 11:26

Koupil jsem si domovní zvonek, ale až doma mě napadlo se podívat, jakým napětím se napájí.
Samozřejmě jsem zjistil, že je na 230V, ale bytový zvonek je na nějakých cca 8V?
Je to takový ten kladívkový chrchlák.
Takže potřeboval bych asi zapojit ten zvonek přes nějaké relátko, které by spínalo skrz těch 8V a do zvonku by pouštělo těch 230V.
Nemáte někdo nějaké schema, jak na to?

Nebude levnější cesta do obchodu a výměna za zvonek na vyšší napětí, než bastlit?

Michal Bl.:
Potřebuji koupit zvonek na nižší napětí, jelikož teď jsem si koupil zvonek na 230V a zjistil jsem, že v drátech mám jen 8V. Bohužel jsem nenašel žádný s nízkým napětím, který by mi vyhovoval, ale pokud je to moc složité, nic jiného, než ho vyměnit, mi nezbyde.

Jinak se dívám, že mi někdo opravil hrubku v mém dotazu, takže  (poklona) . :)

Pavel Horský:
Ano, je to jistě daleko složitější než zajít do krámu a zvonek se pokusit vyměnit, nebo si koupit nový zvonek, který vás jistě vyjde levněji, než nákup relé s cívkou na 8V.
Když si vezmete, že na vás ze zdi koukají dva dráty a v nich je 8V, pak byste ještě musel přitáhnout do místa zvonku dva dráty s napětím 230V.......... .........no prostě........ ........zajdět e si koupit zvonek na 8V.

Miroslav Minařík:
Ano na nižší, to byl spěch před obědem :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana