Jaké elektrozaměření povolání si mám vybrat?

(1/4) > >>

Jiří Lasecký:
Jelikož za chvíli si budu vybírat své povolání,
nevím zda si vybrat slaboproud nebo silnoproud.
Baví mě zapojovat ledky apod.,  ale zároveň mě baví zapojovat zásuvky.

Pavel Horský:
To s těmi zásuvkami brzy přejde, neboj  ;)
Zapojování zásuvek je pro mě ta nejhorší práce, kterou znám.  (zle)

A co doporučit? To je těžké. Slaboproud není jen o zapojování LED diod, stejně tak jako silnoproud o zapojování zásuvek. Myslím si, že si pak v životě stejně vybereš podle toho, co tě bude bavit, co tě osloví více. A nebo budeš rád, že seženeš jakoukoli práci z oboru, aby jsi vůbec mohl žít.

František Šohajda:
Ono, dnes elektrikář (schopný) musí znát celkem velký záběr ve svém povolání....
Elektrikář co "zapojuje LEDky" ,pokud zná instalaci a vyzná se v ní, je to pro něj velké plus....
Samozdřejmě nemůže znát všechno, ale pokud se snaží, vzdělává se i po pracovní době, má daleko větší rozhled a tím i víc práce a větší uplatnění na pracovním trhu.....

Jsou kladeny dost velké nároky na vědomosti "elektrikáře" ve všech sférách a odvětvích....
Když požaduje někdo na elektrikáři to a to ,  a ten řekne že to nezná ,pak je za B....ce  (dance)
ale já zase říkám (vzhledem k odbornosti) že atestovaný lékař na kožním, neudělá císařský řez na gynekologii... .nezná to a neumí to!! I když se honosí titulem "lékař".....
Znám ze svého okolí výborné slaboproudaře, co udělají instalaci na jedničku...
Ale znám i silnoproudaře, co opraví výborně PC, vysílačku a pod....

Oldřich Morávek:
já jsem studoval slaboproud a když jsem zkončil, tak jsem nemoh najít práci. Nezbylo než vzít za vděk silnoproudem. Ze začátku jsem na to koukal, jak tele na nový vrata a trvalo nějakou dobu, než jsem tomu přišel na kloub.
Dneska mám poměrně vysokou odbornost v silnoproudu a znalosti slaboproudu jsou velkou výhodou v praxi.
Ale přechod stál hodně úsilí a vzdělávání.
Takže těžko radit.
Mě dneska baví silařina, hromosvody ap.,  takže od původního zaměření jsem dost daleko a už bych se nevracel, ale byl to dobrý základ.

Lojzaaa:
Myslím, že slaboproud je výrazně těžší a složitější.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana