Jak se staví elektriáři k vánoční výzdobě?
Miroslav Minařík:
Citace: Zdeněk Říha 30.11.2011, 23:22
Pane Horský, had kterého mám na střeše má krytí IP65 a anténní stožár mám, ve vlastním zájmu, uzemněný podle normy. Mít více peněz na hady a na elektriku, to víte že bych je i na ten vysoký stožár na dvoře dal.
Jinak (poklona) a (poklona) za propagaci. Hezké vánoce
(jednicka) (jupi) (jupi) (jupi) (jupi)
Pavle, tady se nic neutají. TAM TAMY jako v buši u lvice Elsy ... Kenya, Nairobi ...
Zdeněk Říha:
Citace: Miroslav Minařík 30.11.2011, 23:31
(jednicka) (jupi) (jupi) (jupi) (jupi)
Pavle, tady se nic neutají. TAM TAMY jako v buši u lvice Elsy ... Kenya, Nairobi ...
Asi se opravdu nic neutají. Na článek mne upozornil karád až z Lysé nad Labem. Já jsem, zřejmě ke své škodě, tyto stránky neznal. Ke své škodě píši záměrně, protože jsme tu našel opravdu mnoho zajímavého poučného. Zavítám častěji.
Mějte se fajn, Zdeněk
Jiří Schwarz:
... anténní stožár mám, ve vlastním zájmu, uzemněný podle normy...
Pane kolego, jak máte udělanou ochranu před bleskem u té antény "nahoře" a jak u zmiňovaného vertikálu?
34 1390 již několik let neplatí a podle 62305 to je trochu jinak a v praxi si to moc představit neumím...
Jirka OK1NMJ
Pavel Horský:
Pane Horský, had kterého mám na střeše má krytí IP65 a anténní stožár mám, ve vlastním zájmu, uzemněný podle normy. Mít více peněz na hady a na elektriku, to víte že bych je i na ten vysoký stožár na dvoře dal.
Jinak (poklona) a (poklona) za propagaci. Hezké vánoce
Já vás (poklona) sousede. Jsem potěšen, že jsem vám udělal reklamu a o slavném radioamatérovi ví okamžitě o dost více lidí.
Chyba je však to, že jste přesvědčený o tom, jak je váš výtvor na střeše bezpečný.
Krytí IP65 ani uzemnění antény vás nespasí před náhodným bleskem, který není výjimkou ani v zimních měsících. Tímto vám nepřeji nic zlého, jen jsem poukázal na to, že to není úplně v pořádku, jak si myslíte.
I vám přeji hezké Vánoce a při pohledu z balkonu se budu modlit, aby nepřišla žádná bouřka do doby, než sundáte výzdobu.
Jan Alin:
Citace: Pavel Horský 01.12.2011, 07:42
I vám přeji hezké Vánoce a při pohledu z balkonu se budu modlit, aby nepřišla žádná bouřka do doby, než sundáte výzdobu.
No vida, teď už jen zavést modlení do souboru ČSN EN 62305 a bude o jednu starost méně. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana