Jak se staví elektriáři k vánoční výzdobě?

(1/5) > >>

Jan Franěk:
A už tady je opět čas vánoční. Nechápu kde se pro něj vzaly přívlastky klidu a pohody. Většinou okolo sebe vidím samej stres v honbě za dárky pod stromeček a jako mnoho dalších elektrikářů si o klidu na konci roku, mohu nechat jenom zdát.

Možná právě proto mám spíš takové odlehčené téma. Jen tak pro zajímavost. Co kdyby jsme udělali takovou trochu "fotosoutěž" a zachytili co nejvíce prapodivných řešení osvětlení, jeho napojení na vánočních stromcích a klidně i jiných místech. Třeba sloupů VO. Nebo sem napsali co se vám v souvislosti s Vánocemi přihodilo zajímavého, nebo veselého.

Napadlo mě to v souvislosti s tím, že jsem zrovna o víkendu připravoval u nás v obci stromek a sousedé mi začali nosit různá světýlka. Asi je jasné, že naprostá většina z nich nebyla určena do venkovního prostředí a na mé námitky odpovídali, že jim to před barákem takto funguje už několik zim. Komentář k tomuto netřeba. Všichni víme o co jde.

Pavel Horský:
Zrovna před chvilkou jsem si vyfotil výzdobu na střeše vyhlášeného radioamatéra v ČR. Několik světelných hadů omotaných kolem anténního stožáru hovoří za vše.
Na zahradě mu stojí obrovská prutová anténa, ta je kupodivu bez výzdoby.

Jiří Schwarz:
Že jsou mezi lidmi nezodpovědní kutilové, to je celkem známé.
V uplynulých létech mě překvapilo jak "kutilsky" přistupují k vánoční světelné výzdobě některá města a obce.
Beru foťák, jdu dokumentovat.. . Fotky pošlu... Nevěřím, že bude letos vše OK a že by nebylo co fotit...

Jiří Schwarz:
V Domažlicích nic mimořádného, stejná "prasárna" jako již několik let před tím (1. obrázek)

Jak se pozná, jestli jsou světla vhodná do venkovního prostředí? Je správné, aby si na ně (někdy i na jejich živé části) ve venkovním prostředí mohly sáhnout i děti? (možnost poškození, výška menší než 120cm nad zemí, 2. obrázek)

A jako rejpala mě napadá jak se vyhodnotí vlivy a rizika, jestli je třeba a kdy je třeba chránit elektroinstala ci na stromu před bleskem... (3. obrázek)

Zdeněk Říha:
Citace: Pavel Horský  30.11.2011, 07:49

Zrovna před chvilkou jsem si vyfotil výzdobu na střeše vyhlášeného radioamatéra v ČR. Několik světelných hadů omotaných kolem anténního stožáru hovoří za vše.
Na zahradě mu stojí obrovská prutová anténa, ta je kupodivu bez výzdoby.

Pane Horský, had kterého mám na střeše má krytí IP65 a anténní stožár mám, ve vlastním zájmu, uzemněný podle normy. Mít více peněz na hady a na elektriku, to víte že bych je i na ten vysoký stožár na dvoře dal.
Jinak  (poklona)  a  (poklona)  za propagaci. Hezké vánoce

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana