Mohu dostat sazbu D45 i bez blokování HDO?
Ivo Hil:
Citace: Miroslav Minařík 28.11.2011, 23:52
No to je skvělá rada!
Já si myslel, že normální je nekrást.
(surprice)
Krádeží myslíte to, že bude topit i za vyšší tarif?
Ivo Hil:
Citace: Zdenek Hejčl 28.11.2011, 23:53
Jak laik pozná, že mu vyhovuje elektroměrová skříň? A ví vůbec co má obsahovat? (wall)
Zeptá se odborníka. Pokud by měl investovat do nové, je to už na něm, jestli se mu to vyplatí.
Citace: Zdenek Hejčl 28.11.2011, 23:53
A jak si to ostatní půjčit, ona je někde půjčovna?
Zas takový problém to není
Ale rovnou jsem i upozornil, může to být v rozporu s novou smlouvou a záleží na něm, zda to tak chce....
SMILEK:
Citace: Ivo Hil 29.11.2011, 00:40
Krádeží myslíte to, že bude topit i za vyšší tarif?
Jak už to na světě bývá, vždy je něco za něco. V D45d nabízí dodavatel nižší cenu výměnou za právo tu a tam zablokovat spotřebiče s vysokým odběrem. Dříve v pevných časech, dnes už většinou operativně dle své potřeby. I pro dodavatele energie se s nárůstem počtu různých "zelených" (zle) zdrojů energie v síti stává nutností rychle reagovat na vznikající výkyvy.
Tím, že obejdete připojovací podmínky (zde blokaci NT), jej na jeho smluvních právech prostě poškodíte (jistě, neliší se to v praxi od situace, kdy budete mít pevně instalované spotřebiče blokovány a nějaký další přímotop "napřímo" v zásuvce, ale tak to prostě je).
Takže odpověď: legální cestou sazbu D45d bez splnění smluvních podmínek (tedy instalace a zablokování provozu spotřebičů typu "přímotop" ve VT) nedostanete :(.
Mimo téma: Není nad rady neodborníků. Pro tazatele: necháte si poradit od souseda, že na zimu nepotřebujete zimní pneu, ačkoliv hodláte auto používat? A na lednovou cestu na STK si máte vypůjčit jeho gumy a chybějící tlumič? OK, ale až vás chytí / někdo Vás nabourá a pojišťovna odmítne plnit, bude soused platit škodu? Myslíte, že soudný RT Vám potvrdí, že máte přímotop instalován a blokován, ačkoliv to není pravda? Neodborník se obvykle nepochlubí, co čeká majitele v případě průšvihu (a ten se může stát i zde).
Jiří Schwarz:
Citace: Ivo Hil 28.11.2011, 23:33
...
Pokud vyhovuje vaše elektroměrová skříň, tak si to ostatní od někoho vypůjčte na revizi a připojení.
...
Už jsem slyšel o půjčovně proudových chráničů, v jisté ironické rovině se probírala i půjčovna hromosvodů.
Ale půjčovnu stykačů a HDO neznám...
A pokud někdo vydá "pravidla hry", nedělá to proto, aby si na nich někdo testoval svoji odvahu nebo možnosti protekce, korupce,... (nebo že by to na plzeňsku někdy bylo jinak?)
Jestli jezdíte autem bez zapnutých pásů, je to váš problém, ale neraďte to druhým! Já si pás poctivě zapínám, protože už jsem zažil ránu, při které mě hodně ochránil před ošklivým zraněním...
Václav 3:
Citace: Ivo Hil 28.11.2011, 23:33
Jelikož se v oboru neživím, tak vám mohu poradit to, co zdejší profesionálové nemohou.
Pokud vyhovuje vaše elektroměrová skříň, tak si to ostatní od někoho vypůjčte na revizi a připojení.
Potom to můžete zase vrátit tak, jak to je. S tím, že pravděpodobně budete porušovat podmínky v nové smlouvě s dodavatelem. Určitě bych ale požádal odborníka, aby se na rozvod podíval zda to skutečně utáhne a případně natáhnout aspoň nový kabel.
To si má vypůjčit stykač (vymontovat u kamaráda z rozvaděče, nebo si ho půjčí v elektroodbytu?) a kabel CYKY zazděný mezi elměrovým rozvaděčem a bytovou rozvodnicí si vyseká?
Vážený pane, pokud něčemu nerozumíte, tak mlčte, čili zde nic nepište!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana