Mohu dostat sazbu D45 i bez blokování HDO?

(1/4) > >>

Josef Koudelka:
Moderátor: Večer se říká dobrý večer. Otázka typu "Dá mi revizák razítko?" nebyla vůbec vystihující podstatu tématu.

Používám v jedné místnosti bytu přímotop. Konvektor CATA EMPIRE CH-3000. Používám jej už nějakou dobu pro přitopení v jedné místnosti jelikož plynová kamna nějak začínají být divná a neutáhnou to. Navíc při ceně elektřiny jakou mám oproti zálohám za plyn je pro mě přímotop lepší.
Volal jsem ale dodavateli a požádal o změnu tarifu z D02d na D45d a bylo mi sděleno, že k tomu potřebuji revizi.
Zavolat si revizáka není takový problém. Jenže kamarád mi najednou začal psat, že potřebuji nějaká solo kabel k elektroměru. zapojit stykač a další věci. Já jen vím, že mám jistič na 16A a s tímto přímotopem topím klidně i na max a žádný problém nikdy nebyl. Ani jeden výpadek elektřiny. Jinak v našem domě jsou starší rozvody. Ale i tak to všechno utáhne. I s počítačem, který jede neustále. Proto se ptám. Dal by mi nějaký revizák opravdu razítko ,  že je vše v pořádku nebo opravdu budu muset dělat změny i když s přímotopem nejsou při této instalaci problémy?

Mirek Vašák:
Asi vám nezbyde nic jiného než uvěřit, že má kamarád revizák pravdu. Úprava elměr. rozvaděče pro HDO dle připojovacích podmínek a blokování přímotopu stykačem. Razítko vám jen tak dá jedině RT sebevrah nebo milovník adrenalinových sportů.

Ivo Hil:
Jelikož se v oboru neživím, tak vám mohu poradit to, co zdejší profesionálové nemohou.
Pokud vyhovuje vaše elektroměrová skříň, tak si to ostatní od někoho vypůjčte na revizi a připojení.
Potom to můžete zase vrátit tak, jak to je. S tím, že pravděpodobně budete porušovat podmínky v nové smlouvě s dodavatelem.  Určitě bych ale požádal odborníka, aby se na rozvod podíval zda to skutečně utáhne a případně natáhnout aspoň nový kabel.

Miroslav Minařík:
Citace: Ivo Hil  28.11.2011, 23:33

Jelikož se v oboru neživím, tak vám mohu poradit to, co zdejší profesionálové nemohou.
Pokud vyhovuje vaše elektroměrová skříň, tak si to ostatní od někoho vypůjčte na revizi a připojení.
Potom to můžete zase vrátit tak, jak to je. S tím, že pravděpodobně budete porušovat podmínky v nové smlouvě s dodavatelem.  Určitě bych ale požádal odborníka, aby se na rozvod podíval zda to skutečně utáhne a případně natáhnout aspoň nový kabel.

No to je skvělá rada!
Já si myslel, že normální je nekrást.
 (surprice)

Zdenek Hejčl:
Jelikož se v oboru neživím, mohu vám poradit, jak si doma vyoperovat slepé střevo.....  o:-)
Jak laik pozná, že mu vyhovuje elektroměrová skříň? A ví vůbec co má obsahovat?  (wall)
A jak si to ostatní půjčit, ona je někde půjčovna?
To by teda byl kšeft, mít půjčovnu...  (beach)  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana