VYHAZOVANI PROUDOVEHO CHRANICE?
p.va:
Moderator: Prispevek zadan v souladu s pravidly diskusi.
MODERÁTOR: Kolega se jistě spletl. Příspěvek NENÍ v souladu s pravidly, proto zamykám.
mam takovy problem zcela nahodile v RD vypadava proudovy chranic 30mA . Chranic vypadne nekdy 1x za 2 dny jindy 2x za den, problem je v tom ze nelze odhalit co ho vyhodi , protoze jakmile vypadne lze okamzite nahodit a nevypadne. Setkaly jste se nekdy s tim ze by proudovy chranic byl pokazeny a choval se takto. Pri jeho testu (zmacknuti kotrolni tlacitka) vypadne. Existuje nejaka rychla metoda jak zjistit pricinu? Pri vypadku 1x za 2 dny se velmi tezko metodou odpojeni zarizeni zjistuje kde je problem. Hlavni kandidaty tzpu pracka jsem vyloucil.
(poklona) za info
Petr Vanek
?
Miroslav Revús:
Vas problem je sposobeny poruchami izolacie. Chranicje mozne premerat specializovany m pristrojom, ktory vlastni kazdy revizny technik.
Vo vasom pripade by som najprv meral izolacne stavy, hlavne v krabiciach byvaju skryte problemove miesta.
Izolacny stav sa meria napatim 500V DC. Zavolajte revizneho technika, mal by to vediet najst.
František Šohajda:
Zavolejte si elektrikáře ...RT elektro s měřícím přístrojem...
PS:
To je potom velký problém vyhledat poruchu když je chránič jen jeden na celý dům...
Pokud by jste měl chránič na každý zásuvkový vývod, poruchu najdete na 5 minut..!
Martin H.:
U mňa to bol parný zvlhčovač. Našiel som to náhodou.
Petr M:
U mě to byla moc velká lišta ve sklepě. Počítal jsem tehdy ještě s tím, že tama povedou kabely pro garáž, ale než došlo k realizaci, udělaly si tam myši nadchod, protože tam na ně kocour nemohl. A nahlodalu kabel od zásuvek tak šikovně, že když nějaká proběhla... Mrtvolka tam sice nebyla, ale chránič se mohl zbláznt.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana